ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Απαγόρευσαν την κυκλοφορία εφημερίδας στα κατεχόμενα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στην αδελφή Ένωση Συντακτών Κύπρου, η οποία καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν την Κυριακή, 24 Ιουνίου, για μια ακόμη φορά εις βάρος της εφημερίδας «ΑΦΡΙΚΑ» και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ (φωτογραφία). Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Συντακτών Κύπρου έχει ως εξής:
«Η Ένωση Συντακτών Κύπρου..
καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα προκλητική ενέργεια των κατοχικών αρχών σε βάρος της εφημερίδας ΑΦΡΙΚΑ και του εκδότη της Σενέρ Λεβέντ.
Η απόφαση των αρχών στα κατεχόμενα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας με την εξωφρενική δικαιολογία ότι άρθρα και τίτλοι της εφημερίδας παραβίαζαν τον εκλογικό νόμο σε σχέση με την εκλογική διαδικασία στην Τουρκία, αποτελεί μνημείο πλήρους ανελευθερίας του Τύπου και προσπάθεια να επιβληθεί φίμωση στον τρόπο που ένα μέσο ενημέρωσης ενημερώνει τους αναγνώστες του και την κοινή γνώμη ευρύτερα. Αποτελεί η νέα επίθεση σε βάρος της ΑΦΡΙΚΑ μια ακόμη απτή απόδειξη της όλο και αυξανόμενης επίθεσης κατά της ελευθερίας του Τύπου στα κατεχόμενα, η οποία πραγματοποιείται στη βάση εντολών και υποδείξεων της Άγκυρας.
Η ΕΣΚ εκφράζει την πλήρη και αμέριστη αλληλεγγύη της στον εκδότη, τους δημοσιογράφους και τους υπόλοιπους συντελεστές της εφημερίδας και προτίθεται να καταγγείλει τη νέα επίθεση σε βάρος της ΑΦΡΙΚΑ στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στο Γραφείο για την Ελευθερία των Μέσων του ΟΑΣΕ».