ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΣΡ: Πέντε οι τηλεοπτικές άδειες - Aπέρριψαν τον Βρυώνη

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε τη λίστα με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που λαμβάνουν τηλεοπτική άδεια γενικής στόχευσης εθνικής εμβέλειας. Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ τελικά θα χορηγηθούν πέντε άδειες, καθώς ο φάκελος της «Τηλεοπτική Ελληνική» του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη απορρίφθηκε.
Οπως αναφέρεται στην απόφαση, «το ΕΣΡ απορρίπτει την με αριθμό πρωτοκόλλου 3488/22.06.2018 αίτηση της εταιρείας..
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά της Απόφασης 63/2018 του ΕΣΡ, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό.
Διαπιστώνει ότι η εταιρεία ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν συμμορφώθηκε με τον όρο που της είχε τεθεί με την Απόφαση 63/2018 του ΕΣΡ και την διαγράφει από τον οριστικό πίνακα των προεπιλεγέντων υποψηφίων για τη χορήγηση των αδειών που προκηρύχθηκαν με βάση την Προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΡ».
Το ΕΣΡ ανακηρύσσει τους οριστικούς, προεπιλεγέντες για χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών γενικού περιεχομένου, τους ακολούθους υποψηφίους:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ - Αλαφούζος)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Star - Βαρδινογιάννηδες)
3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Κοντομηνάς)
4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Κυριακού)
5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Epsilon - Σαββίδης)

Προσφεύγει στο ΣτΕ

Η Τηλεοπτική Ελληνική προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του ΕΣΡ. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
Το ΔΣ της "Τηλεοπτικής Ελληνικής Α.Ε.", μετά την σημερινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την οποία απερρίφθη ο φάκελος υποψηφιότητας της εταιρίας μας για μια πανελλαδική τηλεοπτική άδεια, ανακοινώνει τα ακόλουθα:
1. Η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.» σέβεται το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ως Ανεξάρτητη Αρχή. Αλλά θεωρεί την σημερινή απόφαση νομικά εσφαλμένη και ουσιαστικά άδικη.
2. Η «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.», ασκώντας τα εκ του νόμου δικαιώματά της, θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτούμενη την ακύρωση της άδικης και βλαπτικής, για τα συμφέροντα της εταιρίας και τους εργαζομένους της, απόφασης αυτής.