ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Η απεργία στην 24MEDIA και η έκπληξη της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη ενημερώθηκε για την ανακοίνωση  του ομίλου «24MEDIA» και οφείλει να τονίσει ότι:
Η προκηρυχθείσα από την ΕΣΗΕΑ 24ωρη απεργία στο «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» δεν κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη ούτε παράνομη, ούτε καταχρηστική ως προς τα αιτήματά της αλλά μόνο παράνομη για..
τυπικούς λόγους. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει:
Ο ισχυρισμός περί δήθεν «εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών και ανταγωνιστικών συμφερόντων» είναι πρωτοφανής και προφανώς δεν μας αφορά.
Η ΕΣΗΕΑ τονίζει για μία ακόμη φορά ότι oι δημοσιογράφοι του Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ 24/7» απήργησαν μαζικά διαμαρτυρόμενοι για τις άδικες και ακατανόητες απολύσεις τριών συναδέλφων τους μέσα σε δύο ημέρες.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν προκηρύξουμε την απεργία καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια συμβιβαστικής επίλυσης του θέματος, με αυτονόητη προτεραιότητα την προάσπιση των θέσεων εργασίας των συναδέλφων.
Σημειώνουμε ότι δεν είναι δυνατόν τα σωματεία να παραμένουν απαθή όταν χάνονται θέσεις εργασίας. Αντίθετα, οφείλουν να αγωνίζονται με κάθε νόμιμο τρόπο για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.