ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

«Δώρα σε ημέτερους και πληρωμές χωρίς παραστατικά»

Σε καταγγελίες κατά του Δ. Κουμπιά μετά την εκλογή του στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ προχωρούν
οι Νίκος Καρούτζος και Άντζυ Σταθάτου που κάνουν λόγο για «δώρα σε ημέτερους και πληρωμές χωρίς παραστατικά». Αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους τα δυο μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αναφέρουν:
Ο Κουμπιάς, ο φίλος του Γκαργκάνα, με τη μακριά δαγκάνα στον ΕΔΟΕΑΠ..

Τα δώρα σε ημέτερους και οι πληρωμές χωρίς παραστατικά
Άνεμος «νέου ήθους» πνέει πλέον στον ΕΔΟΕΑΠ μετά την εκλογή Κουμπιά στο Δ.Σ του Οργανισμού, ως μέλους του «ψηφοδελτίου των 10 του Πετρόπουλου», του επονομαζόμενου και «ψηφοδελτίου των Προέδρων».
Μάλιστα, ο κύριος Κουμπιάς που απέτυχε να εκλεγεί στην ΠΟΕΣΥ, τώρα ονειρεύεται θέση Προέδρου ή Γενικού Γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ. Ο άνθρωπος θέλει να μεταφέρει και στο Ταμείο μας την... τεχνογνωσία που απέκτησε κατά τη θητεία του ως παρατρεχάμενος του Γκαργκάνα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και ως παρατρεχάμενος Πρόεδρος παρά τω Σαββίδη στην ΠΟΕΣΥ.
Η τεχνογνωσία αυτή έγκειται κυρίως στην πληρωμή ημετέρων χωρίς αποφάσεις Δ.Σ και χωρίς την ύπαρξη παραστατικών. Κάπως έτσι φαίνεται ότι εξαγόραζε ψήφους για τη θέση του προέδρου της ΠΟΕΣΥ, η οποία του εξασφάλιζε -πιθανόν να του εξασφαλίζει ακόμα- μπόνους χιλιομετρικών αποζημιώσεων, δωρεάν parking και μετρητά για καφέδες, εφημερίδες, περιοδικά ποικίλης ύλης και DVD... ποικίλου περιεχομένου!
Ο Δημήτρης Κουμπιάς, εκπρόσωπος του «νέου ήθους» στον ΕΔΟΕΑΠ, σίγουρα μπορεί να δώσει τα φώτα του για το πώς μπορεί κάποιος να παραπλανά ένα Δ.Σ για να βολέψει τους φίλους του, βέβαια με το αζημίωτο. Κάπως έτσι λοιπόν, ο ίδιος χάρισε δάνειο ύψους 5.000 ευρώ στην Ταμία της ΠΟΕΣΥ κα Νέλλυ Σπηλιοπούλου.
Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην περίπτωση αυτή, ήταν σχετικά απλή: Αρχικά, ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε καταγεγραμμένη απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ για την "ταμειακή διευκόλυνση" με το ποσό των 5.000 ευρώ προς την κα Σπηλιοπούλου. Στη συνέχεια, ζήτησε ο ίδιος από το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ να μετονομάσει το δάνειο σε… βοήθημα (δώρο).  Και αυτό το έκανε, ενώ γνώριζε ότι επρόκειτο για δάνειο, προφασιζόμενος ότι τάχα δεν θυμόταν και πως δεν υπήρχε πρακτικό Δ.Σ.
Η αλήθεια είναι ότι και θυμόταν μια χαρά  και ότι πρακτικό υπάρχει. Αυτό που δεν υπάρχει είναι παραστατικά πληρωμής και άλλων χρημάτων και  προς το γιό της κας Σπηλιοπούλου (!) για την αγορά "σπάνιων-βραβευμένων φωτογραφιών", οι οποίες ωστόσο δεν υπάρχουν πουθενά στα αρχεία της Ομοσπονδίας.
Δηλαδή, η ΠΟΕΣΥ πλήρωσε αρκετές χιλιάδες ευρώ προς την Ταμία του Δ.Σ  της ΠΟΕΣΥ και εκλεκτή του Θέμη Μπερεδήμα, στενού φίλου της Μαρίας Αντωνιάδου, που εκπροσωπούν μαζί με τον Κουμπιά το νέο ήθος στον ΕΔΟΕΑΠ, με διαδικασίες που «μπάζουν από παντού». Και όχι μόνο στην ταμία, αλλά και στο γιο της.
Τώρα, όλοι αυτοί μετακομίζουν στον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τις ανιψούλες που είχαν βολέψει στο μηχανισμό Αγγελιοσήμου και ετοιμάζονται να τις ξαναβολέψουν στον Οργανισμό.
Νίκος Καρούτζος
Άντζυ Σταθάτου
Μέλη ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ