ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Ντροπή σας! Εσείς δώσατε τη φωτογραφία στα Παραπολιτικά

To παρασκήνιο της διαγραφής Μίχαλου από τη ΝΔ

Ηταν το βράδυ της περασμένης Κυριακής όταν δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα των Παραπολιτκών φωτογραφία από την Αίγλη Ζαππείου του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλου Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοίμαζε τις βαλίτσες του για την..
Γερμανία όπου και θα συναντούσε τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Σολτς και Ζεεχόφερ.
Οπως γράφει η εφημερίδα «Εστία», μόλις πληροφορήθηκε την είδηση ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε στο κινητό του τον Γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, και του είπε: «Κάλεσέ τον και ζητείστε του να διαψεύσει τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να ιδρύει κόμμα. Αν δεν το κάνει, να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίας διαγραφής του».
Ο πιστός γραμματέας της ΝΔ εκτέλεσε στο ακέραιο τις εντολές που έλαβε. Το βράδυ της Δευτέρας κάλεσε τον Κ. Μίχαλο, που ήταν και ex officio μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ , ενώ αυτός βρισκόταν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο οποίος είχε πληροφορηθεί προηγουμένως το παρασκήνιο της δημοσίευσης της φωτογραφίας στην ιστοσελιδα των Παραπολιτικών, επέστρεψε το τηλεφώνημα την επόμενη ημέρα το πρωί.
Και σύμφωνα με την εφημερίδα «Εστία» ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
-Κωνσταντίνε, θα μιλήσουμε σήμερα με την κομματική σου ιδιότητα…
-Δεν καταλαβαίνω είναι νέα διάλεκτος αυτή;
-Το ποτήρι ξεχείλισε! Κάνεις δημόσιες συναντήσεις με υπουργούς και υπάρχουν δημοσιεύματα ότι κάνεις κόμμα. Πρέπει να απολογηθείς.
Ο Κ. Μίχαλος εξοργισμένος απάντησε:
-Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Ντροπή σας! Εσύ έδωσες την φωτογραφία στην ιστοσελίδα και διοχέτευσες τις φαντασιώσεις σου περί κόμματος. Και θα απαντήσω εγώ στις φαντασιώσεις σας; Αρνούμαι!
Η απάντηση του προέδρου του ΕΒΕΑ δεν ικανοποίησε τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος ζήτησε από τον Γραμματέα του να κινηθούν αμέσως οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό.
Ειδοποιήθηκε και επέστρεψε άρον άρον από το νησί όπου βρισκόταν, ο πρόεδρος του Ανώτατου Πειθαρχικού Δικαστηρίου της ΝΔ, Απόστολος Κράτσας.
Επικοινώνησε την Τετάρτη με τον Μίχαλο, του διάβασε το «κατηγορητήριο» και τον κάλεσε σε «απολογία», ειδάλλως να στείλει υπόμνημα.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξήγησε ότι δεν ήταν δυνατόν να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του γιατί την ίδια ημέρα είχε προγραμματισμένες επισκέψεις σε υπουργεία για θέματα των Επιμελητηρίων.
Και ακολούθησε η διαγραφή Μίχαλου...