ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ιστορίες αποστασίας: θα ανεξαρτοποιηθεί και τρίτος

Σήμερα θα σας διηγηθώ μια ιστοριούλα για να δείτε πως η παρούσα κατάσταση των αποστασιών έχει τα χαρακτηριστικά φάρσας.
Εν αρχή ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος εκεί στα μπουζούκια, εν τω μέσω της νυκτός, αποκάλυψε ότι σύντομα πέφτει η χούντα.
Στη συνέχεια ήλθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέθεσε..
πρόταση δυσπιστίας, προκαλώντας την κυβέρνηση ότι δεν θα πιάσει τον μαγικό αριθμό των 154 βουλευτών. Και αυτό γιατί είχε "δεθεί" η ανεξαρτητοποίηση τριών βουλευτών των ΑΝΕΛ. Ο ένας ήταν ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος έσπευσε να πράξει όσα συμφώνησε και οι άλλοι δύο ήταν ο Γιώργος Λαζαρίδης που κιότεψε να το κάνει στη Βουλή την ημέρα της ψηφοφορίας -το έκανε αργότερα μετά από πιέσεις- και ο τρίτος, δεν θα τον αποκαλύψω τώρα, πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθεί τις επόμενες μέρες.
Επειδή όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες, υπάρχουν ήδη αποθέματα στη Βουλή, που περιμένουν να κληθούν από τον Αλέξη Τσίπρα για να ενταχθούν στην κυβέρνηση. Ο αριθμός αυτών των βουλευτών είναι 6 και μόνο ένας προέρχεται από το χώρο των ΑΝΕΛ. Τα ονόματα θα τα πούμε αργότερα.
Κάτι ακόμη που έχει τη σημασία του. Υπάρχει σοβαρό ρήγμα στις σχέσεις των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών και αυτό δεν βοηθά τα σχέδια κάποιων να ανατρέψουν την κυβέρνηση, διότι συγκρούονται πολλά συμφέροντα.
Όσο για τα θέματα της δικαιοσύνης, αυτά τρέχουν και όπως μαθαίνουμε κατέφθασαν καινούρια στοιχεία από τις ΗΠΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε βραχιολάκια μέσα στο καλοκαίρι, έστω κι αν οι υψηλές θερμοκρασίες δεν προσφέρονται για επικοινωνιακούς λόγους. Προβλέπονται καυτές Ιουλιανές ημέρες...

Σωτήρης Καψώχας (fb)