ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κυνική ομολογία Λαζαρίδη; "Η διαπλοκή έπαιξε τα ρέστα της"

ΒΙΝΤΕΟ

Χτες, στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel, ο Γιώργος Χριστοφορίδης έβγαλε βίντεο από το περιφερειακό κανάλι της Κεντρικής Μακεδονίας, Aτlas TV, όπου ο Γ. Λαζαρίδης σχολιάζει (στις 18/6) τις παραιτήσεις από τους ΑΝΕΛ και λέει ότι «το σύστημα της διαπλοκής έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην υπόθεση αυτή». Μόλις 8 μέρες πριν παραιτηθεί ο ίδιος!..
Ο Γ. Χριστοφορίδης επισημαίνει και σχολιάζει στο fb επ΄ αυτού:
 Ο κ. Γ. Λαζαρίδης παραιτήθηκε στις 26 Ιουνίου. Είχαν προηγηθεί οι παραιτήσεις διαφόρων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στα μέσα Ιουνίου, προκαλώντας μάλιστα και τη σχετική πολιτική συζήτηση.
Εχει τεράστιο ενδιαφέρον, λοιπόν, να μάθουμε πώς σχολίαζε –εκείνες ακριβώς τις ημέρες- τις παραιτήσεις των άλλων στελεχών των ΑΝΕΛ, ο άνθρωπος που μετά από λίγο.. τους ακολούθησε.
Μπορούμε να ακούσουμε τον ίδιο τον Γιώργο Λαζαρίδη να μας απαντά σ’ αυτό.
Το βίντεο από παρουσία του σε περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό έχει ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιουνίου.
-       Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών και
-       λίγα 24ωρα πριν την πανηγυρική εκδήλωση στο Ζάππειο για την έξοδο από τα μνημόνια και την ελάφρυνση του χρέους. Οπου ο κ. Λαζαρίδης παρίσταται και καταχειροκροτεί, ακόμη και όρθιος, τον Πρωθυπουργό και τον Πάνο Καμμένο.
Είναι, λοιπόν, η περασμένη Δευτέρα, 18 Ιουνίου.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης είναι ακόμη, τότε, βουλευτής των ΑΝΕΛ. Καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΤΛΑΣ TV Κεντρικής Μακεδονίας, με παρουσιαστή τον Χρήστο Χατζιμήση. Και σχολιάζει τις παραιτήσεις των άλλων.
Εχει σημασία, από το συγκεκριμένο βίντεο, να εστιάσουμε σε τρία πράγματα:
Πρώτον: Αυτά που λέει ο κ. Λαζαρίδης είναι η απάντησή του σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις παραιτήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ στη Μακεδονία, που είχαν ανακοινωθεί εκείνη την ημέρα. Αυτό τον ρώτησε ο δημοσιογράφος και έχει σημασία.
Ο κ. Λαζαρίδης αρχικά λέει ότι δεν θέλει να σχολιάσει τις αποφάσεις άλλων. Ωστόσο, μετά από λίγο αποφασίζει να κάνει μια ξεκάθαρη τοποθέτηση αναφορικά με τον εαυτό του. Αυτή που ακούσαμε. Και πώς αρχίζει την τοποθέτησή του για το ενδεχόμενο παραίτησής του; «Ότι το σύστημα της διαπλοκής έπαιξε το τελευταίο του χαρτί, σ’ αυτή την υπόθεση».
Εντυπωσιακό δεν είναι; Από εκεί ξεκινά, για να καταλήξει ότι και αυτός, αν ήθελε, θα κέρδιζε πολλά σε ενδεχόμενη παραίτησή του.
Και λίγες μέρες μετά, παραιτείται. Χωρίς να παραδίδει την έδρα του στο κόμμα.

Δεύτερον: Λέει ο κ. Λαζαρίδης στις 18 Ιουνίου: «Ηταν εύκολο για μένα να παραιτηθώ και να γίνω ήρωας».
Και στις 26 παραιτείται, θεωρώντας ότι γίνεται ήρωας, προφανώς...
Λέει ο κ. Λαζαρίδης στις 18 Ιουνίου: «Αν ο στόχος μου είναι απλώς να εκλέγομαι, μπορούσα να εξασφαλίσω την εκλογή μου».
Και στις 26 αποφασίζει ότι -προφανώς…- ο στόχος του είναι απλώς να εκλέγεται και να εξασφαλίσει την εκλογή του.
Επαναλαμβάνω: Τα λόγια του ίδιου ανθρώπου διαβάζω, όταν -μόλις μια βδομάδα πριν- απαντά σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο παραίτησής του. Που τελικά έγινε πραγματικότητα!
Και ρωτώ:
-       Τώρα που το ΚΟΝΤΡΑ θυμίζει αυτές τις δηλώσεις, από τις οποίες αποδεικνύεται ένα γιγαντιαίο χάσμα μεταξύ του τι έλεγε και του τι έπραξε ο ίδιος βουλευτής,
-       και μάλιστα πάνω σε ένα εθνικό θέμα, το οποίο στο παρελθόν έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για να πέσει μια κυβέρνηση,
-       που προσφέρεται δηλαδή για τέτοιο πολιτικό καιροσκοπισμό, όπως ο ίδιος ο κ. Λαζαρίδης τονίζει…
…ρωτώ, τώρα δεν πρέπει να εξηγήσει πώς γίνεται με τις ενέργειές του να επιβεβαιώνει στην πράξη, τόσο κυνικά, όσα ο ίδιος στην τηλεόραση στηλίτευε θεωρητικά;

Τρίτον: Ο χρόνος παραίτησης του κ. Λαζαρίδη. Γιατί τώρα; Γιατί όχι αφού βγούμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο;
Σε άλλο σημείο της ίδιας τηλεοπτικής εμφάνισής του, ο κ. Λαζαρίδης λέει αυτολεξεί ότι «αυτή η συμφωνία με τα Σκόπια έχει πολύ δρόμο μπροστά της».
Και, με αυτό το επιχείρημα, δικαιολογεί πλήρως τη μέχρι τότε στάση του, να στηρίξει την κυβέρνηση σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Δεν αφήνει την παραμικρή υπόνοια ότι διαχωρίζει, έστω και στο ελάχιστο, τη θέση του από την απόφαση του Προέδρου του, Πάνου Καμμένου.
Όμως, στα ξαφνικά, μόλις 8 μέρες μετά, ο κ. Λαζαρίδης αποφασίζει ότι τελικά η συμφωνία δεν έχει πολύ δρόμο μπροστά της και ότι πρέπει εκείνος να παραιτηθεί τώρα!
Μα, αν όντως παραιτείται για το θέμα αυτό,
-  χωρίς να θέλει να ζημιώσει διόλου την κυβερνητική σταθερότητα,
-  γιατί δεν περιμένει να βγει πρώτα η χώρα από τα μνημόνια και
-  να παραιτηθεί την ημέρα που θα φτάσει η συμφωνία για το όνομα στη Βουλή;
Γιατί να μην συνδέσει το όνομά του ο κ. Λαζαρίδης με εκείνη την ιστορική ημέρα, που -όπως και να το δει κανείς- θα γραφτεί πολιτική ιστορία;
Γιατί προτίμησε να το συνδέσει με την παντελώς αδιάφορη ημερομηνία, 26η Ιουνίου 2018;
Κάποιος λόγος θα υπάρχει, δεν μπορεί…

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel