ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Σχέδιο αποστασίας βλέπει η κυβέρνηση

Mετά και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη

Σε υψηλούς τόνους έρχεται η αντίδραση της κυβέρνησης στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, ενώ, μετά και την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή των ΑΝ. ΕΛΛ. Γιώργου Λαζαρίδη, το Μαξίμου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι σχεδιάζει να ρίξει την κυβέρνηση σε συνεργασία με συγκεκριμένα επιχειρηματικά..
συμφέροντα. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα «στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη» που λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και «απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».
«Είναι προφανές το γιατί. Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη» σημειώνουν οι ίδιες πηγές προσθέτοντας «είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν».
Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι «ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει τον σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες», ενώ καλούν τον Γιώργο Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του και «να αποδείξει, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

ΝΔ: Βρίσκονται σε πανικό

Απαντώντας η Νέα Δημοκρατία επισήμανε ότι «οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις "… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη"».

Η ανεξαρτητοποίηση που άναψε φωτιές

Σημειώνεται ότι σήμερα ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδη ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με αφορμή το Μακεδονικό. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου καλεί τον πρώην, πλέον, βουλευτή του να παραδώσει την έδρα σημειώνοντας «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

«Σταθερή η κυβερνητική πλειοψηφία»

Για τις εξελίξεις στον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι «απολύτως σταθερή».
«Συνεχίζουμε με απόλυτη ασφάλεια στον δρόμο της οριστικής και αμετάκλητης εξόδου από το μνημόνιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μας ανησυχεί».
«Μου κάνει πραγματικά εντύπωση η ώρα κατά την οποία έρχεται αυτή η ανεξαρτητοποίηση, όταν η χώρα έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα με την έξοδο από την μνημονιακή επιτροπεία, λίγες μέρες μετά από μια κρισιμότατη και ιστορική απόφαση του Eurogroup. Επομένως νομίζω ότι χρειάζονται περισσότερες εξηγήσεις από την πλευρά του κ. Λαζαρίδη από όσες δίνει με την επιστολή της ανεξαρτητοποίησης του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για σχέδιο αποσταθεροποίησης μέσω του Μακεδονικού έκανε λόγο και ο Σταύρος Κοντονής που
μιλώντας στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «Η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» από όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς εναντίον τους».
Όπως είπε ο κ. Κοντονής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την οριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια την 21η Αυγούστου. Γι' αυτό, συμπλήρωσε, πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς που δέχονται, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.
- πηγή: efsyn.gr