ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Πως STAR και ΣΚΑΪ έσπασαν την απεργία

Ανακοίνωση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής:

Στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης που συμμετείχε και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής πήραν μέρος σωματεία από όλη την Ελλάδα και απήργησαν χιλιάδες εργαζόμενοι. Είπαν ένα σθεναρό «Όχι» στα νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση με τους δανειστές. Μέτρα που για ακόμα μια φορά θα πλήξουν τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς αλλά και όλο τον απλό κόσμο της εργασίας. Μέτρα που θα στίψουν ακόμα περισσότερο το εισόδημα του Έλληνα φορολογούμενου, θα καταργήσουν ακόμα περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας..
Μέσα σε όλη αυτή την λαίλαπα που εδώ και χρόνια μαστίζει την ελληνική κοινωνία, υπάρχουν και κάποιοι που ουσιαστικά με τις πράξεις τους, γυρνούν την πλάτη τους σε όλους αυτούς που υποφέρουν.
Είναι αυτοί, που απ’ ό,τι φαίνεται, βάζουν πάνω απ’ όλα την προσωπική τους προβολή αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους.  Είναι αυτοί που ενώ από τη μία προβάλλουν στον τηλεοπτικό αέρα δακρύβρεχτα κοινωνικά θέματα κοιτάζοντας ταυτόχρονα και τα νούμερα τηλεθέασης, την ίδια στιγμή δείχνουν την μεγαλύτερη ασέβεια στην κοινωνία αφού σπάνε την απεργία που αφορά τον φτωχό βιοπαλαιστή ή τον χαμηλοσυνταξιούχο που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ δε θα μπορεί να πάρει ούτε τα φάρμακά του.  Είναι αυτοί που όταν όλη η χώρα απεργεί για τα δυσβάσταχτα νέα μέτρα φτωχοποίησης του ελληνικού λαού, εκείνοι σπάνε την απεργία και βγάζουν στον τηλεοπτικό αέρα ψυχαγωγικά προγράμματα «λάϊτ περιεχομένου».

Συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις διοικήσεις του STAR και του ΣΚΑΪ αλλά και τις εκπομπές «στη φωλιά των Κου Κου» του κυρίου Κατσούλη και της κυρίας Καραβάτου, την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της κυρίας Κουτσελίνη αλλά και την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Εδώ» της κυρίας Παπαδημητρίου, γιατί στην απεργία δεν σεβάστηκαν την κοινωνία που υποφέρει και έβγαλαν ζωντανά το πρόγραμμά τους λες και δεν συμβαίνει τίποτα !

Όσο για την Διοίκηση του STAR η δικαιολογία πως οι εκπομπές αυτές βγαίνουν από εταιρεία παραγωγής και όχι από τον σταθμό, για εμάς ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.  Πόσο μάλλον όταν αυτό το επέλεξε η ίδια η Διοίκηση το καλοκαίρι που πέρασε αλλά και όταν η εταιρεία παραγωγής ανήκει στην ίδια ιδιοκτησία με το STAR.

Και τέλος, όσο αφορά τον απεργοσπαστικό ΣΚΑΪ, φαίνεται πως το έχει «τάμα» ακόμα και όταν πάει να σεβαστεί μια απεργία (αφού δεν βγήκαν τα δελτία ειδήσεων και οι δημοσιογραφικές εκπομπές του σταθμού), να κάνει οτιδήποτε μπορεί για να το χαλάσει βγάζοντας στον αέρα έστω και μία ψυχαγωγική εκπομπή.

Όσο για τους προαναφερθέντες τηλεαστέρες, η λέξη … ΝΤΡΟΠΗ είναι πολύ μικρή για να σας την απευθύνουμε.