ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Στο κενό τα εμπόδια της υπεράσπισης για Κουσουρή

του Γιάννη Μπασκάκη (ΕφΣυν)

Κατέρρευσε η προσπάθεια των υπερασπιστών της Χρυσής Αυγής να εμποδίσουν την κατάθεση του Δημήτρη Κουσουρή και του συνόλου των μαρτύρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις που υπέβαλαν οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών, λίγο πριν ανέβει στο βήμα του μάρτυρα ο Δ. Κουσουρής, το θύμα της άγριας επίθεσης του Ιουνίου του 1998 έξω από την Ευελπίδων, από 10μελές τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον τότε υπαρχηγό της Περίανδρο (Αντ. Ανδρουτσόπουλο), ο οποίος και καταδικάστηκε αμετάκλητα για απόπειρα ανθρωποκτονίας..
Ο Δ. Κουσουρής είναι ο πρώτος από τους μάρτυρες που έχει προτείνει η Πολιτική Αγωγή να καταθέσουν μετά την ολοκλήρωση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου και η κατάθεσή του αναμενόταν να ξεκινήσει στη γεμάτη από κοινό αίθουσα του Κορυδαλλού.
Οι δικηγόροι των χρυσαυγιτών, μέσω του Γ. Μιχαλόλια, αμφισβήτησαν ότι ήταν νομότυπες οι δηλώσεις γνωστοποίησης των μαρτύρων Πολιτικής Αγωγής που είχαν επιδοθεί τον Απρίλιο του 2015, με το επιχείρημα ότι επιδόθηκαν σε βουλευτές για τους οποίους κρίθηκε (μετά την επίδοση) ότι η Πολιτική Αγωγή δεν παρίσταται.
Και ζήτησαν οι μάρτυρες της Πολιτικής Αγωγής να μην εξεταστούν σε σχέση με τους κατηγορουμένους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης βουλευτές, αλλά να ερωτηθούν μόνο σχετικά με τους φυσικούς αυτουργούς των εγκλημάτων. Μάλιστα κάποιοι συνήγοροι των δεύτερων έφτασαν στο σημείο να ζητούν να μην εξεταστούν και καθόλου.
Πρόκειται απλώς για το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια της υπεράσπισης να αποβληθεί η Πολιτική Αγωγή. Προσπάθεια η οποία όμως έχει πέσει στο κενό εδώ και δυόμισι χρόνια.
Το δικαστήριο λοιπόν απέρριψε τις ενστάσεις της υπεράσπισης, με την πρόεδρο Μαρία Λεπενιώτη να εξηγεί ότι η Πολιτική Αγωγή δεν παρίσταται μεν για τους βουλευτές, όμως εκτός από τα επιμέρους αδικήματα των φυσικών αυτουργών για τους οποίους παρίσταται, δικαιούται να διερευνά και το αν αυτοί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και το αν υφίσταται εγκληματική οργάνωση και να κάνει όλες τις σχετικές ερωτήσεις.
Ετσι λοιπόν ο Δ. Κουσουρής έδωσε χθες τον όρκο και θα καταθέσει κανονικά την Παρασκευή στον Κορυδαλλό για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.