ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Κλείστε τους λογαριασμούς σας στο fb - Σας προγραμματίζουν

Οι προτροπές πρώην στελέχους του Facebook

Πρώην στέλεχος του Facebook προτρεπει όλους του χρήστες να κλείσουν τους λογαριασμούς τους γιατί τα social media διαβρώνουν τα θεμέλια του τρόπου συμπεριφοράς των ανθρώπων και «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό».
Συγκεκριμένα ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Chamath Palihapitiya χαρακτήρισε «αηδία» το Facebook δηλώνοντας ότι ο ίδιος δεν το χρησιμοποιεί γιατί δεν θέλει να υφίσταται προγραμματισμό και φυσικά δεν επιτρέπει και στα παιδιά του να το χρησιμοποιούν.
«Δεν το καταλαβαίνετε αλλά σας προγραμματίζουν... όμως τώρα πρέπει να αποφασίσετε πόσα είστε διατεθειμένοι να παραχωρήσετε, πόση από τη διανοητική σας ανεξαρτησία» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην αντιπρόεδρος.. της εταιρείας αναφέροντας:  «Οργανώνουμε τις ζωές μας γύρω από μια λανθασμένη άποψη για την τελειότητα επειδή παίρνουμε ως ανταμοιβή τα likes τα οποία θεωρούμε πως έχουν αξία. Αντιθέτως, πρόκειται για μια ψεύτικη δημοφιλία που είναι βραχυπρόθεσμη και οδηγεί τον άνθρωπο σε έναν φαύλο κύκλο».

Η απάντηση του facebook:

«Ο Chamath δεν έχει εργαστεί στο Facebook για πάνω από έξι χρόνια. Όταν ο Chamath ήταν στο Facebook, εστιάσαμε στην οικοδόμηση νέων εμπειριών μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και στην ανάπτυξη του Facebook σε όλο τον κόσμο. Το Facebook ήταν μια πολύ διαφορετική εταιρεία τότε και καθώς μεγαλώναμε συνειδητοποιούσαμε τον τρόπο με τον οποίο αυξάνονταν και οι ευθύνες μας. Λαμβάνουμε τον ρόλο μας πολύ σοβαρά και εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιωθούμε. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο έργο και έχουμε επενδύσει σε έρευνα με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκούς για να κατανοήσουμε τις επιπτώσεις της υπηρεσίας μας στην ευημερία και χρησιμοποιούμε αυτό το έργο για τη συνεχή ενημέρωση και ανάπτυξη του προϊόντος μας. Επίσης, πραγματοποιούμε περισσότερες σημαντικές επενδύσεις στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τις διαδικασίες και - όπως είπε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ - είμαστε πρόθυμοι να μειώσουμε την κερδοφορία μας για να βεβαιωθούμε ότι πραγματοποιούνται οι σωστές επενδύσεις».