ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Να πως βγαίνει το ψωμί στο Βορονέζ

Βρέθηκα την περασμένη εβδομάδα στο Βορονέζ για μια επίσκεψη κινητικότητας Erasmus+ ICM στο Πανεπιστήμιο VSU  και πέρα από τις ομορφιές της χιονισμένης πόλης και την διαπίστωση ότι η τουρκική διπλωματία με αιχμή τις εκπαιδευτικές συμφωνίες και την ενέργεια, μεθοδικά ανοίγει παράθυρα συνεργασίας ανά διοικητική ρωσική περιφέρεια – περιοχή, βρέθηκα αντιμέτωπος μ’ έναν έντονο χιονιά που συνοδευόταν από μία ιδιαίτερα χαμηλή νέφωση υπεύθυνη μεταξύ των άλλων και για ακυρώσεις αεροπορικών πτήσεων.
Εκ των πραγμάτων, περιορίστηκαν οι έξοδοι αν και τόσο η πόλη όσο και η περιφέρειά της,.. έχουν ένα πολυποίκιλο ενδιαφέρον: το Divnogorie για παράδειγμα αποτελεί μια μικρογραφία της Καππαδοκίας στα σπλάχνα της Ρωσίας ή το Kostenki όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στην επιφάνεια έναν από τους τρείς παλαιότερους παλαιολιθικούς οικισμούς της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και με την βοήθεια ενός αξιόπιστου συνδέσμου - οδηγού προστίθενται πολλά μέρη άξια, να τα γνωρίσει ο ταξιδιώτης.
- από ρεπορτάζ του Μιχάλη Κονιόρδου στο tvxs  (ολόκληρο ΕΔΩ / φωτογραφίες -βίντεο)