ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

ΕΔΟΕΑΠ: Καταργείται η θεώρηση συνταγών και παραπεμπτικών

Την κατάργηση της θεώρησης συνταγών και παραπεμπτικών του Οργανισμού, από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 αποφάσισε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού τωνΥπηρεσιών, της απλοποίησης των διαδικασιών, της αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων και της μείωσης της γραφειοκρατίας.
Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Νίκο Καρούτζο και τη γεν. γραμματέα Αντζυ Σταθάτου, παρέχεται η δυνατότητα στους ασφαλισμένους να εκτελούν τις συνταγές και τα παραπεμπτικά που συνταγογραφούνται από τους ιατρούς, χωρίς καθυστέρηση και ταλαιπωρία.
Στόχος της Διοίκησης του Οργανισμού, στο πλαίσιο της δημιουργίας του νέου ΕΔΟΕΑΠ,.. είναι η απλοποίηση όλων των διαδικασιών και η αξιοποίηση της τεχνολογίας, ώστε να εκμηδενιστεί η γραφειοκρατία στον ΕΔΟΕΑΠ και να δημιουργηθεί σύστημα αποκέντρωσης , για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Με γνώμονα την παραπάνω λογική, αποφασίστηκε επίσης ότι στο εξής, όσα ΜΜΕ απασχολούν μόνιμα ιατρούς, να μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις στους ασφαλισμένους του Οργανισμού .