ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Facebook μόνο με γονική συναίνεση για τους κάτω των 16

Tι προβλέπει σχέδιο νόμου της γαλλικής κυβέρνησης

Facebook μόνο με τη συγκατάθεση των γονέων, φαίνεται ότι επιθυμεί η γαλλική κυβέρνηση, τουλάχιστον για όσα παιδιά είναι κάτω των 16 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ένα προσχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στο Παρίσι, όσοι ανήλικοι κάτω των 16 ετών επιθυμούν να γίνουν χρήστες του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου μέσου, θα πρέπει να ζητούν τη συγκατάθεση των γονιών τους.
Με το νόμο αυτό, η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να διαφυλάξει την ιδιωτικότητα των προσωπικών δεδομένων και να βελτιώσει την πρόσβαση στις πληροφορίες που συγκεντρώνουν και..
αποθηκεύουν οι ιντερνετικοί πάροχοι. 
Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, δήλωσε ότι κύρια επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρχει γονική συναίνεση για όσα παιδιά κάτω των 16 ετών επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εγκρίθηκε ήδη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πρόκειται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο για να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση.