ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Απολύσεις στον ΑΝΤ1 - Εργοδοτικό χτύπημα στην απεργία

Οπως έχει διαρρεύσει από την 1.1.2018 επίκεινται και νέες μειώσεις μισθών 7-10%

Σε τρεις απολύσεις εργαζομένων μέσα στην 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων προχωρεί η ιδιοκτησία του τηλεοπτικού σταθμού Αnt1.
Είναι αιτία πολέμου διαρκείας, με όσα συμβαίνουν αυτά που έχουν προηγηθεί και για όσα έρχονται, με τις πολιτικές και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, που ευνοούν την εργοδοτική ασυδοσία. Έχουν στήσει για ξεκάρφωμα ένα καυγά-μαιμού για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά τσακίζουν ΜΑΖΙ δικαιώματα και ελευθερίες.
Τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως και των άλλων δημοσιογραφικών ενώσεων οφείλουν να απαντήσουν..
αμέσως δυναμικά και να μην μείνουν στην 24ωρη κινητοποίηση. Άλλωστε αύριο αρχίζει το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως του Αnt1 οι επικεφαλής του σταθμού δεν διστάζουν να δείξουν ακόμη και τα… αισθήματα τους για την μητρότητα ( μία εργαζόμενη που απολύεται μόλις επέστρεψε από άδεια τοκετού) όπως και για τα ζητήμτα …υγείας.
Το κλίμα, όπως καταγγέλλεται είναι ιδιαίτερα βαρύ για τους δημοσιογράφους και όλους τους εργαζόμενους στις ειδήσεις και στις ενημερωτικές εκπομπές στο συγκεκριμένο κανάλι, δεδομένου ότι , όπως έχει διαρρεύσει από την 1.1.2018 επίκεινται νέες μειώσεις μισθών 7-10% .
Σε όλα τα ΜΜΕ όμως υπάρχουν μειώσεις μισθών 4% από την 1η Δεκεμβρίου και επί πλέον μειώσεις 7% αναδρομικά από την 1.1.2017 για αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές που παρακρατούνται πλέον κάθε μήνα. Και άλλα που έρχονται.
Οι απλήρωτοι όμως αποτελούν πια καθεστώς που επιβάλλει η εργοδοσία με την κυβερνητική συνενοχή , ενώ στον ΔΟΛ και στον ΠΗΓΑΣΟ βαρόνοι , εκκαθαριστές και Τράπεζες αρνούνται να καταβάλουν δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και το δώρο.
Οι εργοδότες όμως τσέπωσαν από πέρυσι το κυβερνητικό πεσκέσι με τα λεφτά του αγγελιοσήμου και συνεχίζουν να μην δίνουν δεκάρα για την ασφάλιση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Και να σκεφτεί κάποιος ότι στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υπήρξαν οι τρείς κυρίες του προεδρείου μαζί με τον αριστερό συνοδοιπόρο τους, που δεν ψήφισαν την απεργία και ένας απ αυτούς πρότεινε και ψήφισε καθόλου απεργία.
Το μήνυμα λοιπόν της σημερινής 24ωρης απεργίας δεν είναι μόνο για τα δικαιώματα στη ζωή και στην ενημέρωση. Είναι και απάντηση του κλάδου στους εφιάλτες.
14/12/2017
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων