ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Αφιέρωμα του Αρχείου της ΕΡΤ στον Σπύρο Ασδραχά

H ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του του ιστορικού Σπύρου Ασδραχά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 σε ηλικία 84 ετών.
Ειδικότερα, το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα www.ert.gr και στη διεύθυνση http://www.ert.gr/arxeio-afierwmata/stin-mnimi-tou-spyrou-asdracha-11-dekemvriou-2017/ την εκπομπή «Μεταμορφώσεις», παραγωγής 1997.
Ο Κώστας Βεργόπουλος συζητά με τον Σπύρο Ασδραχά για την Ιστορία μέσα στο παρόν. Την Ιστορία ως ένα σύστημα ερμηνείας του παρελθόντος με βάση αυτά που κάθε φορά θεωρούνται αλήθειες στο παρόν. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το φαινόμενο του νέου εθνικισμού,.. της εθνικής ταυτότητας και της παράδοσης στην εποχή μας, με δεδομένο πάντα ότι κάθε εποχή διαπλάθει τους θεμέλιους μύθους που τη συγκροτούν ως αμετακίνητες και μη συζητήσιμες αλήθειες. Υπ’ αυτό το πρίσμα εξετάζεται η φύση και η ιστορική κληρονομιά στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας από το παρελθόν ως σήμερα.