ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Απαιτούν δεδουλευμένα και Δώρο από τον Μπόμπολα

Προχωρά η διαδικασία και για την άσκηση αγωγών απολυμένων που δεν αποζημιώθηκαν
 
Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι του Ομίλου Μπόμπολα, που έχουν μείνει χωρίς εργασία και τους οφείλονται μισθοί πέντε μηνών και αποζημιώσεις δεκαετιών, βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση. Την Δευτέρα οι πρώην εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Έθνος», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ και «GOAL NEWS», πραγματοποίησαν συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ όπου μαζί με το ΔΣ της Ενωσης αποφάσισαν να απαιτήσουν - έστω και την ύστατη στιγμή- την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών καθώς και του Δώρου Χριστουγέννων από την οικογένεια Μπόμπολα,
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις ενέργειες προς την πλευρά Μπόμπολα προκειμένου να..
καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα η απόφαση πτώχευσης της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», στην οποία είναι εργαζόμενοι.
 Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επανέλαβε στους εργαζόμενους ότι θα είναι δίπλα τους σε όλες τις νομικές ενέργειες, που απαιτούνται για τη διεκδίκηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων τους, καθώς και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να λάβουν τα βοηθήματα που προβλέπονται από τη νομοθεσία, όπως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, που πρόκειται να καταβληθεί από το Υπουργείο Εργασίας σε όσους το δικαιούνται, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Καλούνται οι εργαζόμενοι, που έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά της εταιρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΘΝΟΣ Α.Ε.», μέσω της νομικής υπηρεσίας της ΕΣΗΕΑ και έχουν απολυθεί χωρίς αποζημίωση, να προσέλθουν το συντομότερο στη νομική υπηρεσία και να προσκομίσουν το σχετικό έγγραφο της απόλυσης για να ασκηθούν αγωγές, διεκδικώντας τη νόμιμη αποζημίωση, πριν συμπληρωθεί το εξάμηνο από την ημερομηνία απόλυσης.