ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ο δυστοπικός (πρώην) του fb κι ο Ελληνας σοφός

Έπεσα πάνω στην προειδοποίηση του πρώην στελέχους ότι το Fb και τα δίκτυα μάς προγραμματίζουν και μάς χειραγωγούν. Αληθινό αλλά η κοινωνία είχε, έχει και θα έχει πάντα μηχανισμούς χειραγώγησης ελέγχου και αποκλεισμού. Μην φοβάστε, δεν πρόκειται να έρθει ούτε η ψυχοϊστορία του Ασίμωφ, ούτε ο κόσμος του Χάξλεϊ ούτε κάποια άλλη δυστοπία ή ουτοπία.
Πάντα ο άνθρωπος και το άτομο έδινε πρόθυμα την ελευθερία του στην κοινωνία μέσω της θρησκείας, του κόμματος, της ομάδας. Ποτέ δεν υπήρξε τέλεια χειραγώγηση ούτε θα υπάρξει όπως δεν θα υπάρξει και τέλεια κοινωνία. Ο άνθρωπος και η κοινωνία εμπεριέχει την αυτοκαταστροφή και την αναγέννηση. Βαριέται και το τέλειο και το ατελές και θα είναι πάντα στο pursuit of happiness..
που λέει και Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ.
Επίσης, τήζερ για επόμενο σοφό ποστ. Δεν είναι τυχαίο ότι το στέλεχος είναι αμερικανός ή έστω αμερικανοτραφής. Το αμερικανικό έθνος είναι ακόμη βρέφος και μαστίζεται και γοητεύεται από το μεσσιανισμό και το χιλιασμό. Ενώ εμείς και οι Κινέζοι που τα έχουμε πει και τα έχουμε δει όλα είμαστε κουλ και φραπέ.
- από το facebook του panos dodis