ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΕΣΥ: συνέδριο απόντων...

Το 8ο τακτικό συνέδριο  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) άρχισε την Παρασκευή τις εργασίες του στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου της  ΕΣΗΕΑ στην Αθήνα.
Μόνο που η εικόνα της απουσίας των δύο-τρίτων των συνέδρων κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου απεικόνισε δεόντως συμμβολικά την τραγική κατάσταση στον συνδικαλιστικό χώρο των δημοσιογράφων:  τόσο τον μηχανοραφικό ρόλο των κάθε είδους κυβερνητικών και  εργοδοτικών συνδικαλιστών, όσο την αναντιστοιχία της πλειοψηφίας των συνέδρων με τη αγωνιούσα βάση των εργαζομένων και ανέργων μελών των ενώσεων συντακτών..
Η εναρκτήρια συνεδρίαση διήρκησε μόλις 40'!  Άρχισε 19:05 και ολοκληρώθηκε 19:45…, με μόνο καποιους χαιρετισμους προέδρων ομοσπονδιών – ενώσεων και την ανάγνωση του απολογισμού, ενώ από τους 166 συνέδρους παρόντες ήταν λιγότεροι απο 50!
Οι ηγέτες του γραφειοκρατικού-καθεστωτικού συνδικαλισμού, παλαιών και νέων μνημονιακών, και υπεύθυνοι της κατάντιας του κλάδου, πλειοδότησαν σε κορώνες περί… επίλυσης λύσης στον ΕΔΟΕΑΠ (κάποιος αναφέρθηκε ακόμη και σε… αίσιο τέλος!), ενότητας και αναγκαιότητας… συνδικάτου Τύπου.
Οι σύνεδροι του Μετώπου για την Ανατροπή (απο Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΗΕΑ, Ασύνταχτο Μέτωπο στην ΕΣΗΕΜΘ, Αριστερή Πρωτοβουλία για την Ανατροπή στην ΕΣΠΗΤ) είναι παρόντες και θα δώσουν (και αυτή) τη μάχη με αξιοπρέπεια και αγωνιστικότητα…
- από το asyntaxtostypos