ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Άνοιξε ο κύκλος της δια βίου μάθησης των δημοσιογράφων

Ο κύκλος των σεμιναρίων εκπαίδευσης και ενημέρωσης των δημοσιογράφων της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας άνοιξε το περασμένο Σαββατοκύριακο με δύο αυτοτελή σεμινάρια με θέμα τις νέες τεχνολογίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε Βόλο και Λάρισα.
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας έχει αποφασίσει να δώσει βαρύτητα στην επιμόρφωση των μελών επιδιώκοντας μέσω σεμιναρίων και ενημερωτικών προγραμμάτων να κρατά σε ρυθμούς δια  βίου μάθησης τα μέλη της.
Έτσι για πρώτη φορά το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και..
το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν τέσσερα αυτοτελή σεμινάρια 2.5 ωρών το καθένα, με θέμα «Εισαγωγή νέων τεχνολογιών στα ΜΜΕ».
Ο κύκλος αυτών των σεμιναρίων άνοιξε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με τα μέλη της Ένωσης – και τα μη μέλη που ασκούν το επάγγελμα, καθώς αποφασίστηκε η συμμετοχή και μη εγγεγραμμένων μελών- τα οποία διαμένουν στο Βόλο.

Το απόγευμα του Σαββάτου αρκετοί δημοσιογράφοι παρακολούθησαν το σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη». Δίδαξαν ο διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής κ. Ανδρέας Βέγλης όπως επίσης και από το  Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό  επίσης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του τμήματος, ο κ. Παναγιώτης Τσαρχόπουλος.
Σημαντική και σε τεχνικό κυρίως επίπεδο η εισήγηση του κ. Παναγιώτη Γκανά, που παρέθεσε στους συναδέλφους «μικρά μυστικά» και «κλειδιά» για την καλύτερη παρουσίαση και διεισδυτικότητα της δουλειάς τους προς το κοινό, αλλά και την διαφημιστική αγορά.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα κοινωνικά μέσα (Facebook, Twitter, blogs, Instagram, κ.α) τα οποία αποτελούν πλέον απαραίτητα εργαλεία για την διάχυση της εργασίας των δημοσιογράφων αλλά και πηγή ενημέρωσης για τους ίδιους τους δημοσιογράφους.
Το σεμινάριο συνεχίστηκε την Κυριακή το πρωί, στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» για τους συναδέλφους, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στη Λάρισα. Όλοι έμειναν ικανοποιημένοι – όπως δήλωσαν άλλωστε οι ίδιοι- από την προσέγγιση των θεμάτων και την απλή μεταδοτικότητά τους από τους καθηγητές- εισηγητές.
Συνολικά πάνω από 50 δημοσιογράφοι παρακολούθησαν τα δύο σεμινάρια.

Στο τέλος Ιανουαρίου του 2018, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αντίστοιχο σεμινάριο σε Τρίκαλα – Καρδίτσα (ενδιάμεσα) και στη Λαμία, (αν υπάρξει ενδιαφέρον), για όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις προαναφερθείσες πόλεις.
Σημειώνεται ότι τα επιμορφωτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Δια Βίου Εκπαίδευσης της Ακαδημίας Αθλητικών Συντακτών (ΑΚΑΣ) του ΠΣΑΤ και αποτελούν ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».