ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Καταδίκη Κουρή για Φίλαθλο, αλλά…

...κανένα κέρδος για τους εργαζόμενους 

Ο Γιώργος Κουρής καταδικάστηκε, ερήμην, σε 33 μήνες φυλάκιση και με χρηματικό πρόστιμο 1.800 ευρώ για τη μη καταβολή μέρους του δώρου Χριστουγέννων του 2011 στους εργαζόμενους του Φιλάθλου, του οποίου είχε ανασταλεί η έκδοση τον Σεπτέμβριο του ίδιου
χρόνου. Απηλλάγη της κατηγορίας ο τότε εκδότης της εφημερίδας Γιώργος Κολοκοτρώνης, που έπεισε το δικαστήριο ότι είχε μόνο υπαλληλική σχέση με το συγκρότημα του Ταύρου και καμία ευθύνη για το ιδιοκτησιακό και οικονομικό μέρος.
Η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας ήταν για φυλάκιση 60 μηνών και κατά πολύ μεγαλύτερη..
χρηματική ποινή από αυτήν που επιβλήθηκε. Ο Γ. Κουρής δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο. Επί της ουσίας οι εργαζόμενοι του Φιλάθλου πέτυχαν μία ακόμα νίκη που έχει μόνο ηθική αξία. Είναι η δεύτερη μετά τη δικαίωσή τους για την αγωγή που είχαν κάνει προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και ό,τι εδικαιούντο μετά την αναστολή της έκδοσης. Όμως, ουδέποτε η δικαστική απόφαση απέφερε γι’ αυτούς οικονομικά οφέλη.
Η αγωγή είχε γίνει από τριάντα και πλέον εργαζόμενους, ενώ η μήνυση για τη μη καταβολή δώρου του 2011 (τους είχε καταβληθεί μόνο ένα μέρος) υποβλήθηκε από δέκα δημοσιογράφους εκ των οποίων στη δίκη παρευρέθηκαν επτά.
- από το harddog-sport