ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Δεσμεύτηκαν όλοι οι λογαριασμοί του Αθήνα 9,84

Στην προληπτική δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθηα 9,84» προχώρησε το υπoυργείο Οικονομικών. Στην δέσμευση, συμπεριλαμβάνονται και οι λογαριασμοί μισθοδοσίας των εργαζομένων, αλλά και των νομίμων εκπροσώπων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, με την αιτιολογία της οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.
Με ανακοίνωσή του, ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την απόφαση ως «αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία» ενώ ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:..
Ο δήμος Αθηναίων καταγγέλλει την προληπτική δέσμευση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών των λογαριασμών του «Αθήνα 984», από τους οποίους πληρώνονται οι 120 και πλέον εργαζόμενοί του, καθώς και τη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών των νομίμων εκπροσώπων του ραδιοφωνικού σταθμού της τελευταίας δεκαετίας και των συγγενικών τους προσώπων, για δήθεν οφειλή τέλους χαρτοσήμου επί των δημοτικών επιδοτήσεων.
Πρόκειται για μία αυθαίρετη, καταχρηστική και χωρίς νόμιμη αιτιολογία απόφαση, που λαμβάνεται σε βάρος δημοτικής επιχείρησης. Απόφαση που ελήφθη χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση των ενδιαφερομένων, και παρά τις αντίθετες γνωματεύσεις που καταρρίπτουν το εφεύρημα περί οφειλής τέλους χαρτοσήμου επί της δημοτικής επιχορήγησης, και μάλιστα αναδρομικά από το έτος 2006!
Σημειώνεται ότι η δέσμευση του λογαριασμού μισθοδοσίας του Αθήνα 984, έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρόταση της κυβέρνησης να μην εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από τις δημόσιες συχνότητες (όπως εκείνες της ΕΡΤ ή ακόμη και των δημοτικών τηλεοράσεων) και αντιθέτως να βγουν σε δημοπράτηση ή εξαγορά, σαν να επρόκειτο για την συχνότητα οποιουδήποτε ιδιωτικού ραδιοσταθμού.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη να συγκληθεί εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.