ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Οι εκδότες σκοτώνουν τις εφημερίδες

Διαμαρτύρεται (και δικαίως) ο συντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών Δημήτρης Κανελλόπουλος για το πως θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες τις ημέρες των εορτών ασκώντας κριτική στους εκδότες των κυριακάτικων φύλλων για το πενθήμερο κενό στην ενημέρωση. Κι αυτό διότι η ΕφΣυν είναι από τα ημερήσια φύλλα που δεν έχει κυριακάτικο (βγάζει ενισχυμένο φύλλο σαββατοκύριακου).
 Διαβάστε το σκεπτικό του Δ. Κανελλόπουλου - υπό τον τίτλο «Οι εκδότες σκοτώνουν τις εφημερίδες»- που κάνει λόγο για αργό θάνατο των έντυπων ΜΜΕ:
Τα Χριστούγεννα είναι Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου. Αργία είναι επίσης και η Τρίτη 26. Η Κυριακή 24 Δεκεμβρίου ωστόσο είναι μία... κανονική ημέρα. Οχι πως δουλεύαμε.. την παραμονή των Χριστουγέννων οι δημοσιογράφοι, αλλά εφημερίδες έβγαιναν κανονικά.
Έλα όμως που την Κυριακή 24 δεν θα βγουν κυριακάτικες εφημερίδες γιατί θα έχουν κυκλοφορήσει από το... Σάββατο.
Για μία αργία που είναι ημέρα Δευτέρα οι εφημερίδες της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν ημέρα Σάββατο. Από μόνο του ακούγεται αστείο. Κάπως έτσι σκοτώνουν τον έντυπο Τύπο απομακρύνοντας τους αναγνώστες.
Από το Σάββατο το πρωί οι... έντυποι αναγνώστες θα ενημερωθούν ξανά την Τετάρτη το πρωί. Τέσσερις μέρες κενό. Και αν σκεφτούμε πως οι κυριακάτικες εφημερίδες κλείνουν ύλη πολύ νωρίς, από το προηγούμενο μεσημέρι (της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου στη συγκεκριμένη περίπτωση), το κενό στην ενημέρωση γίνεται ουσιαστικά πενθήμερο.
Για ένα τόσο μεγάλο διάστημα θα ενημερωνόμαστε από άλλου τύπου ΜΜΕ, ραδιόφωνο, τηλεόραση και, βασικά, internet. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον την άααααλλη Τετάρτη οι αναγνώστες να θυμηθούν πως (θα) υπάρχουν εφημερίδες ώστε να πάνε στα περίπτερα.
Και όλα αυτά επειδή οι εκδότες της Κυριακής θέλουν να κερδίσουν ημέρες αργίας. Είναι οι ίδιοι που σηκώνουν παντιέρα να δουλεύουμε και τις Κυριακές (όχι αυτοί, οι άλλοι, τα μαγαζιά). Είναι οι ίδιοι που γέμισαν τις εφημερίδες με δώρα όλων των ειδών, ακόμα και με κουπόνια για σούπερ μάρκετ ευτελίζοντας το προϊόν. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που εξευτέλισαν τη δημοσιογραφία.
Δεν είναι τυχαίο που στην τελευταία έρευνα της MRB οι δημοσιογράφοι είναι πιο κάτω (στην εμπιστοσύνη του κόσμου) από τα κόμματα και από τις τράπεζες!
Ζούμε τον αργό θάνατο του έντυπου Τύπου και ξέρουμε και ποιοι ευθύνονται.