ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Οι δυσκολίες στα ραντεβού του ΕΔΟΕΑΠ (κι έχουμε μέλλον...)

Η μείωση παροχών από τον νέο «πολυσυλλεκτικό» ΕΔΟΕΑΠ είναι, αν όχι δεδομένη, τουλάχιστον πολύ πιθανή. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ο ΕΔΟΕΑΠ έπαψε να είναι το ταμείο που άνοιγε την πόρτα στο μεγάλα
ιδιωτικά νοσοκομεία, έδινε δυνατότητα για εξετάσεις στα καλύτερα και ακριβότερα διαγνωστικά και πρόσφερε προκαταβολές από εφάπαξ σε εργαζόμενους που θα έβγαιναν πολλά χρόνια μετά στη σύνταξη.
Σήμερα – και πριν καν μπουν οι νέοι ασφαλισμένοι μετά τη διεύρυνση– τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Στη σελίδα του facebook «Πρωτοβουλία για τον ΕΔΟΕΑΠ» υπάρχει σε ανάρτηση ασφαλισμένης, αναφορά ότι ορισμένα φαρμακεία αρνούνται να εκτελέσουν συνταγές.. του Ταμείου δηλώνοντας ότι δεν έχουν σύμβαση μαζί του. Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι η ασφαλισμένη έκλεισε ραντεβού σε μεγάλο και γνωστό διαγνωστικό κέντρο για σειρά εξετάσεων, αλλά την επομένη της τηλεφώνησαν για να της πουν ότι μια συγκεκριμένη εξέταση δεν καλύπτεται από τον ΕΔΟΕΑΠ, στο παραπεμπτικό του οποίου η εξέταση χρεώνεται με 19 ευρώ για το ταμείο και ένα ευρώ για τον ασφαλισμένο! Η ενδιαφερόμενη είχε αναγκαστεί να καταφύγει σε εξωτερικό κέντρο, επειδή το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού για την εξέταση στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ ήταν στις 29 Ιανουαρίου 2018.
Σε ένα από τα πολλά σχόλια που συνοδεύουν την ίδια ανάρτηση, άλλη ασφαλισμένη αναφέρει ότι ήδη οι γιατροί του ταμείου τής έχουν πει πως δεν προλαβαίνουν τους μέχρι τώρα υπάρχοντες ασφαλισμένους και αναρωτιέται τι θα γίνει «όταν θα μπουν χιλιάδες μέλη από άλλους κλάδους».
- από το harddog-sport