ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι κυβερνητικοί αναγκάζονται να ξεσκεπάζουν ο ένας τον άλλον...

...παραδεχόμενοι τα εγκληματικά λάθη και την ολιγωρία τους»

Στην παραδοχή ότι τουλάχιστον ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε μια από τις λιγοστές εισηγήσεις για τη λήψη επιπλέον μέτρων πριν από το τριήμερο της 26ης – 28ης Οκτωβρίου προς την κυβέρνηση, προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας , Νίκος Χαρδαλιάς.
Η δήλωσή του έρχεται να διαψεύσει..

την εικόνα που παρουσίαζε αρχικά η κυβέρνηση ότι κανένας εκ των τοπικών παραγόντων δεν εισηγήθηκε να τεθεί η Θεσσαλονίκη και η ευρύτερη περιοχή νωρίτερα σε lockdown
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με τις παραδοχές Χαρδαλιά, αναφέρει:
"Ο πρωθυπουργός ψεύδεται δημόσια και εκθέτει τον κ. Τζιτζικώστα για να δικαιολογήσει την ολιγωρία του
Πριν από δύο εβδομάδες ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μιλώντας για την παντελή απώλεια ελέγχου στη Θεσσαλονίκη που στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές καθημερινά, είχε πει: «Δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό».
Σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς διαψεύδει τον πρωθυπουργό και παραδέχεται πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας είχε εισηγηθεί καθολικό lockdown και ακύρωση των εκδηλώσεων του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου έγκαιρα, κάτι που η κυβέρνηση αγνόησε.
Ο πρωθυπουργός προκειμένου να δικαιολογήσει την παταγώδη αποτυχία του να ελέγξει την κατάσταση, όχι μόνο ψεύδεται δημόσια, αλλά και δεν διστάζει να εκθέσει αυτοδιοικητικούς παράγοντες, όπως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.
Όσο η κατάσταση επιδεινώνεται οι ίδιοι οι κυβερνητικοί θα αναγκάζονται να ξεσκεπάζουν ο ένας τον άλλον παραδεχόμενοι τα εγκληματικά λάθη και την ολιγωρία τους".