ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Στον Άρειο Πάγο Φλαμπουράρης, Χαρίτσης, Αραχωβίτης για την υπόθεση Folli-Follie

Μήνυση κατά της σκευωρίας που ανεπιτυχώς επιχειρήθηκε να στηθεί για την υπόθεση της Folli Follie κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Σταύρος Αραχωβίτης.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά του διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie.. και κατά παντός άλλου υπευθύνου αναμένοντας από τη Δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα την ώρα που τα «συντονισμένα» φιλοκυβερνητικά Μέσα εξαπολύουν λάσπη, κουτσομπολιά και mail που τάχα δημιουργούν υποψίες για δήθεν παρεμβάσεις υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση.
Η αναφορά κατατέθηκε καθώς στην ενδιάμεση έκθεση έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου της PwC για την εταιρεία εμπεριέχονται email του στελέχους με τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της FF Τζώρτζη Κουτσολιούτσο περί συνεννοήσεων με πολιτικά πρόσωπα για ευνοϊκή μεταχείριση του Ομίλου τον Μάιο του 2018. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι ο συντάκτης της έκθεσης υπογραμμίζει σε δύο σημεία της πως δεν έχει καταστεί εφικτό να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του ΝΣ (διευθυντής ασφαλείας του Κουτσολιούτσου) στα επίμαχα email.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν την ποινική δίωξή του του διευθυντή ασφαλείας της FF καθώς και κάθε άλλου υπευθύνου για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της εξύβρισης καθώς και για όποιο άλλο ποινικό αδίκημα προκύψει κατά την εξέλιξη της προκαταρκτικής και προανακριτικής διαδικασίας.

Οι δηλώσεις

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Αλ. Φλαμπουράρης δήλωσε: «Καταθέσαμε μια μήνυση για να λάμψει η αλήθεια. Να αποδειχθεί ότι η προσπάθεια κατασυκοφάντησης των προσώπων μας γίνεται με σκοπό να θίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μια προσπάθεια, η οποία κατά την εκτίμηση μου, γίνεται σε συνεργασία της κυβέρνησης Ν.Δ. με κύκλους είτε σκοτεινούς, είτε φανερούς...».
Ο Αλ. Χαριτσης υποστήριξε: «Όπως είχα προαναγγείλει κατέθεσα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του προσώπου που φέρεται να εμπλέκει το πρόσωπό μου σε μια υπόθεση κατά την οποία ουδέποτε είχα την παραμικρή σχέση. Είναι πάγια αρχή μου να απαντώ σε πολιτικές κατηγορίες με πολιτικό τρόπο. Όταν όμως θίγεται τιμή και η υπόληψή μου είναι υποχρέωση και δικαίωμά μου, όπως κάθε πολίτη να χρησιμοποιεί όλα τα νόμιμα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Με αυτή την έννοια όποιος από εδώ και πέρα υιοθετεί τέτοιες χυδαίες συκοφαντίες θα αντιμετωπίζει τις συνέπειες του νόμου».
O Στ. Αραχωβιτης ανέφερε: «Είμαστε εδώ στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσουμε τη μήνυση όπως είπαμε από την αρχή γιατί η συκοφαντία και η εμπλοκή του ονόματός μου δε θα μείνει αναπάντητη. Σε όλη αυτή την ιστορία όπως έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή δεν είχα καμία εμπλοκή ούτε εκ της θεσμικής μου θέσεως ούτε της ιδιότητας μου οπότε όλες οι συκοφαντίες θα απαντηθούν. Παρακαλώ και προκαλώ να μην αναπαράγονται ανυπόστατες φήμες, οι οποίες ήδη διερευνώνται από τη δικαιοσύνη».

► Ανάλογη στάση τήρησε και στο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας
«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνομαι στόχος επιθέσεων λάσπης και συκοφαντίας για να πληγεί τόσο η ακεραιότητα μου, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Όπως και την προηγούμενη φορά που δικαιώθηκα και οι συκοφάντες αναγκάστηκαν να ζητήσουν συγγνώμη, έτσι και τώρα θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου και τον πολιτικό μου χώρο. Για αυτό το λόγο και υπέβαλα σήμερα μηνυτήρια αναφορά για τις ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές αναφορές στο πρόσωπο μου. Η αλήθεια θα λάμψει στη Δικαιοσύνη και οι συκοφάντες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες του νόμου», αναφέρει σε δήλωσή του.

- από efsyn