ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΕφΣυν: Δεν θα ακολουθήσουμε τον κατήφορό τους

Η Εφημερίδα των Συντακτών παίρνει θέση στην σκανδαλολογία με αφορμή την υπόθεση της Folli Follie και στο κύριο άρθρο της κάνει λόγο για «προκλητική κατασκευή σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης ενός δήθεν σκανδάλου που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, απαξιώνει το πολιτικό σύστημα,.. κάνει ζημιά στη χώρα και στη δημοκρατία». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο με την Άποψη της ΕφΣυν: .
Η εφημερίδα μας από την πρώτη στιγμή που εκδόθηκε υπηρετεί απαρέγκλιτα αρχές: τον σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα και στις δημοκρατικές ελευθερίες, τον ανοιχτό πολιτικό διάλογο, την έντιμη και με επιχειρήματα πολιτική αντιπαράθεση, την ελευθερία της γνώμης και της επιλογής.
Αυτή η ανεξάρτητη εφημερίδα απεχθάνεται κάθε είδους ρατσισμό, την εξυπηρέτηση με κάθε μέσο και με κάθε τρόπο του μικροκομματικού συμφέροντος, τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα ή τα μέσα που αγιάζουν τον κάθε σκοπό.
Εχουμε απευθυνθεί πολλές φορές -με επιχειρήματα και με όση σκληρότητα χρειάστηκε- στην εκάστοτε κυβέρνηση, στα κόμματα και στην πολιτική εξουσία, για να χτυπήσουμε τον κώδωνα του κινδύνου, όταν βλέπαμε ότι υπερβαίνονται τα εσκαμμένα και πριονίζεται το κλαδί πάνω στο οποίο όλοι καθόμαστε. Αυτό κάνουμε και τώρα.
Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη διάλεξε ολισθηρό δρόμο για να καλύψει τις ευθύνες που έχει για τις ελλείψεις της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, για τα προβλήματα που προκάλεσε στην οικονομία με την πρώτη και κυρίως με τη δεύτερη καραντίνα.
Για τις αδυναμίες και τα κενά τα οποία δεν κάλυψε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ενώ είχε τον χρόνο και την πολιτική συναίνεση, για την απορύθμιση μέχρι τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για την εμμονή στις ιδεοληψίες της και για όσα θα κληθεί να πληρώσει η κοινωνία στη διάρκεια του επόμενου χρόνου.
Η επιλογή από μέρους της της σκανδαλολογίας και η προκλητική κατασκευή σε βάρος της προηγούμενης κυβέρνησης ενός δήθεν σκανδάλου γύρω από την υπόθεση της Folli Follie δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου, υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς, απαξιώνει το πολιτικό σύστημα, κάνει ζημιά στη χώρα και στη δημοκρατία.
Και αυτό γιατί σκάνδαλο δεν υπάρχει με βάση την έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας PWC που όλοι επικαλούνται. Το θέμα -αν δούμε την ουσία του- αφορά μία τροπολογία που ψηφίζεται κατ' επανάληψη από την ελληνική Βουλή -την ψηφίζει και η Ν.Δ.- από την οποία καμία βλάβη δεν προκύπτει σε βάρος του Δημοσίου.
Δεν καταλαβαίνει, άραγε, ο πρωθυπουργός ότι η επιστράτευση αυτού του είδους της σκανδαλολογίας είναι μια επιλογή του τύπου «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων»; Θέλει να πάρει τους πάντες στον δικό του κατήφορο;