ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Δ. Σαρηγιάννης: Να μην ανοίξουν τα σχολεία τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιανουαρίου

Την αναγκαιότητα τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιανουαρίου επεσήμανε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Όπως επισήμανε, αν ανοίξουν νωρίτερα, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για αναζωπύρωση του ιού. Παράλληλα σημείωσε ότι μέχρι την ίδια μέρα θα πρέπει να παραταθεί και το lockdown.
Στο ίδιο πλαίσιο εξήγησε μιλώντας.. στο ΣΚΑΪ, ότι αυτή η παράταση του απαγορευτικού είναι επιβεβλημένη ώστε να φτάσουμε στο στόχο των 500 ημερησίων κρουσμάτων.
Ιδιαιτέρως επιφυλακτική στο άνοιγμα των σχολείων τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου εμφανίστηκε και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού καθώς όπως αποκάλυψε μελέτη της Αυστρίας, ανατρέπει όσα ήταν γνωστά έως τώρα. Σύμφωνα με αυτήν, στα σχολεία παρατηρείται μεγάλος αριθμός μετάδοσης (δείτε ΕΔΩ).
Θυμίζουμε ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι στόχος παραμένει το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Ιανουαρίου.