ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Ο «χαρούμενος» τηλεαστέρας κύριος Βρούτσης...

του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ευγλωττία του Υπουργού Εργασίας που θα μπορούσε να κάνει καριέρα στην τηλεόραση, σε πρωινάδικο, και να καταπιάνεται με ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα αν και ο ίδιος εφοριακός. Στο παρελθόν είχα γράψει ότι ο Βρούτσης «δουλεύει» για να δικαιώσει τον Κατρούγκαλο, έτσι όπως το πάει.. θα τον ηρωοποιήσει. Ο Υπουργός Εργασίας, μην ξεχνάμε ότι ήταν ο «δήμιος» των συνταξιούχων επί κυβερνήσεων ΝΔ, κατ΄ εντολή των δανειστών, ωστόσο παρά τη θυσία και το αίμα που προσέφεραν οι απαιτήσεις συνεχίστηκαν και επί ΣΥΡΙΖΑ με τα γνωστά αποτελέσματα.
Στα χρόνια της αντιπολίτευσης από Ιαβέρης υπουργός προσπάθησε να μετατραπεί σε Αγιάννη που παίρνει υπό την προστασία του τους συνταξιούχους. Ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να «ξεπλυθεί» τα χρόνια της αντιπολίτευσης, δεν θα μπορούσε όμως να κρύβεται για πάντα, γιατί η ώρα της αλήθειας έφτασε και η κατάσταση με τις εκκρεμείς συντάξεις, για τις όποιες κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση, είναι κόλαφος για τον ίδιο. Αλλά δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και στον Πρωθυπουργό που είχε δεσμευτεί για την γρήγορη απονομή τους. Τα όργανα για τον Υπουργό μόλις ξεκίνησαν ενώ ακόμα δεν έχει έρθει η νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αν και ο ίδιος μας έλεγε ότι η προηγούμενη που έκανε ήταν και η τελευταία.
Ο κύριος Βρούτσης «πούλησε» στον Πρωθυπουργό τον e-ΕΦΚΑ ως μεγάλη μεταρρύθμιση, έγιναν ανακοινώσεις αλλά χρειάστηκαν αρκετοί μήνες και έντονες αντιδράσεις από ασφαλισμένους και συνταξιούχους και λόγω πανδημίας για να αντιληφθεί ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ότι με «βαφτίσια» δεν λύνονται τα προβλήματα. Σαν καλόγερος του μεσαίωνα βάφτισε τον ταλαιπωρημένο ΕΦΚΑ με ένα (e) μπροστά σε «e-ΕΦΚΑ | Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης» και πούλησε «σανό» ότι λύθηκαν τα τεραστία προβλήματα, η υποστελέχωση, χρόνιες παθογένειες και η δυσλειτουργία του φορέα. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να καταγγέλλουν ότι ο e-ΕΦΚΑ «έχει κατεβάσει ρολά» για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Το ραδιόφωνο του alpha989 ανέδειξε όλα τα προβλήματα και τις καταγγελίες, αναδεικνύοντας ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, με χιλιάδες πολίτες να μένουν για μήνες ή και χρόνια χωρίς εισόδημα και μάλιστα την εποχή της κρίσης με την πανδημία να μην δικαιούνται ούτε ένα απλό βοήθημα για να επιβιώσουν.
Ο κ. Βρούτσης κατάφερε να ξεπεράσει και τις καταγγελίες του, ως αντιπολίτευση, με τη συνεχή αύξηση των εκκρεμών συντάξεων καθώς οι αιτήσεις συνταξιοδότησης εν αναμονή ξεπερνούν τις 300.000 (κύριες, επικουρικές, διακρατικές και εφάπαξ). Ο κύριος Υπουργός δεν είδε και δεν άκουσε και βγαίνει χαρούμενος στα πρωινάδικα να πουλήσει τον μεγάλο εκσυγχρονισμό με την υλικοτεχνική υποδομή του e-ΕΦΚΑ να είναι παρωχημένη. Προσέξτε, την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δίνει μάχη κατά της γραφειοκρατίας και μιλάει για «ψηφιακή επανάσταση» στις περισσότερες διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ, e-mail διαθέτει μόνο ο διευθυντής, με αποτέλεσμα ένας υπάλληλος να βγάζει φωτοτυπίες και να μοιράζει την ηλεκτρονική αλληλογραφία. Το πρόβλημα της επικοινωνίας έχει επιδεινωθεί δραματικά λόγω και της πανδημίας τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα αλλά μένουν τα περισσότερα αναπάντητα. Και όμως «θαύμα-θαύμα» ο αεικίνητος τηλε-Υπουργός μετά από 10 μήνες με πανδημία και αφού οι αντιδράσεις ξέφυγαν και η απονομή συντάξεων φράκαρε ανακάλυψε τις ανάγκες για επιπλέον προσωπικό!
Τρεχάτε ποδαράκια μου τώρα, γιατί αφού ήταν τόσο καλή η κατάσταση, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας προβλέπεται η πρόσληψη προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ, με εξτρά αμοιβή, ακόμα και σε συνταξιούχους υπαλλήλους των ταμείων. Δεν είναι ο ίδιος που έβγαινε στις τηλεοράσεις και έλεγε ότι δεν χρειάζεται προσωπικό; Αλλά αυτό που είναι τραγέλαφος είναι ότι αφού έφτιαξε τον e-ΕΦΚΑ μετά από μήνες αποφάσισε να αγοράσει υπολογιστές. Ενώ εδώ και καιρό οι υπάλληλοι των ταμείων εργάζονται με καθεστώς …τηλεργασίας αλλά έχουν υπολογιστές;
Όσο ο «χαρούμενος» κύριος Βρούτσης ως τηλεαστέρας βγαίνει και μας λέει πόσο καλά τα κάνει τόσο εξοργίζονται οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι, όχι μόνο με τον ίδιο αλλά και με την κυβέρνηση.

- το κείμενο του Ν. Παναγιωτόπουλου είναι από το newpost με τον τίτλο  "Ο «χαρούμενος» κύριος Βρούτσης εξοργίζει συνταξιούχους και ασφαλισμένους"