ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

O αυθαίρετος αριθμός 9

Τι λέει καθηγητής καθηγητής Πνευμονολογίας που θα κάνει γιορτές μόνο με την κόρη του

Αυθαίρετο χαρακτήρισε τον αριθμό των 9 ατόμων στα εορταστικά τραπέζια ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, Κώστας Γουργουλιάνης και διερωτήθηκε γιατί δεν καταργείται αυτός ο αριθμός τονίζοντας ότι δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.. Αντιθέτως όπως είπε, θα πρέπει να υπογραμμιστεί η αναγκαιότητα οι γιορτές φέτος να γίνουν με τον στενό οικογενειακό πυρήνα. Μάλιστα, όπως είπε, ένας μαγικός αριθμός, πιο κοντά στις επιστημονικές μελέτες είναι των 7 ατόμων. Ο ίδιος πάντως, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι φέτος θα επιλέξει να εορτάσει μόνο με την κόρη του και με αυστηρό αερισμό του χώρου. 
Μιλώντας για το νοσοκομείο της περιοχής του, είπε ότι η εικόνα πλέον είναι βελτιωμένη. Ο αριθμός των εισαγωγών είναι μονοψήφιος. Ενώ έχουν μειωθεί και οι αριθμοί των μολύνσεων. Είναι ωστόσο σημαντικό όπως είπε, να γίνονται πολλά τεστ ώστε να παρακολουθείτε ο δείκτης θετικότητας.
Εξέφρασε και την ένσταση του όσον αφορά το άνοιγμα συγκεκριμένων τομέων της αγοράς, όπως είναι η εστίαση αφού θα λειτουργούσε ανακουφιστικά και για τους πολίτες. Η λειτουργία της κοινωνίας θα είχε μειωμένες ψυχολογικές αλλά και οικονομικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα όπως είπε, θα μπορούσαν να λειτουργούν τα εστιατόρια με θερμαντικά μέσα, στα πρότυπα άλλων χωρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ελβετία που ενώ έκλεισε σήμερα τα εστιατόρια άνοιξε τα χιονοδρομικά κέντρα ώστε ο κόσμος να ξεφεύγει λίγο αλλά επιπλέον να βρίσκεται και σε εξωτερικούς χώρους.


































www.themaradio.gr
FB: # ΘΕΜΑ Radio 104,6
Τwitter: Τhema_radiο