ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Τάνια Καραγιάννη: «Η Ν.Δ. επενδύει στη συκοφαντία»

Για επιλεκτική διαρροή αποσπασμάτων την έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της FolliFollie κάνει λόγο η Τάνια Καραγιάννη, μιλώντας στην “Political” και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Γκιόκα. Η αν. εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «επενδύει στη συκοφαντία» για να κρύψει ..τα δικά της «αδιέξοδα». Επίσης, με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας σημείωσε ότι η Ν.Δ. πάντοτε έδειχνε «απέχθεια» προς το Δημόσιο.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
 - Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η υπόθεση της Folli Follie είναι «αντιπερισπασμός»; Θεωρείτε ότι υπάρχει πολιτική υποκίνηση πίσω από τα όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα στον Τύπο;
Είναι πάγια τακτική της ΝΔ να επενδύει στη συκοφαντία κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της και η διαχειριστική της ανικανότητα.
Εν προκειμένω, η ΝΔ διέρρευσε στον Τύπο επιλεκτικά αποσπάσματα της έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου της Folli-Follie και υιοθέτησε ψευδείς και ασυνάρτητους ισχυρισμούς του συνεργάτη των υπόδικων Κουτσολιούτσων, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι ο ίδιος ο συντάκτης της έκθεσης παραδέχεται ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει «την ακρίβεια των ισχυρισμών του». Επιπλέον, η ΝΔ απέκρυψε ότι πριν από λίγες μέρες η Ελληνική Δικαιοσύνη αρχειοθέτησε οριστικά τη δικογραφία για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της επιτροπής κεφαλαιαγοράς στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και το γεγονός ότι η ίδια έχει υπερψηφίσει ως αντιπολίτευση και έχει επαναφέρει το 2020 ως κυβέρνηση την υποτιθέμενη «σκανδαλώδη» τροπολογία, η οποία μάλιστα καμία σχέση δεν έχει με καθυστερήσεις στην υπόθεση.
Η οργάνωση, όμως, αυτού του επικοινωνιακού σχεδίου συκοφαντίας, δεν αντέχει ούτε στην κοινή λογική.Γι΄ αυτό άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ήδη κυβερνητικός βουλευτής έσπευσε να λάβει αποστάσεις, δηλώνοντας δημοσίως με σαφήνεια ότι δεν θα φτάσει η υπόθεση στη Βουλή δεδομένου ότι «δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για πρώην Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ». 

- Από τη στιγμή που υπάρχουν αυτές οι αναφορές, δεν πρέπει η Δικαιοσύνη να τις ερευνήσει;
Σε ό,τι μας αφορά να είστε βέβαιος ότι το επιδιώκουμε. Ακριβώς επειδή θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο να αναδειχθούν οι λόγοι και τα συμφέροντα που κρύβονται κάτω από όλη αυτή τη λάσπη. Άλλωστε, η ελληνική κοινωνία δικαιούται να γνωρίζει. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας!

- Με βάση τις προτάσεις που έχει καταθέσει το κόμμα σας για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την στήριξη της αγοράς, η κυβέρνηση σας κατηγορεί για «λαϊκισμό». Τι απαντάτε σε αυτό;

Η πανδημία ανέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι σε συνθήκες όπως αυτές που ζούμε σήμερα, το Κοινωνικό Κράτος είναι το μοναδικό δίχτυ προστασίας της κοινωνίας. Μπορείτε να σκεφτείτε τι θα αντιμετώπιζε σήμερα ο λαός μας εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ήδη προχωρήσει τον αρχικό της σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση της Υγείας; Τι καταστάσεις θα ζούσαμε εάν η υγεία των πολιτών βρισκόταν σε απολυτή εξάρτηση από τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών;
Είναι γεγονός ότι η ΝΔ ήταν πάντοτε μια πολιτική δύναμη που απεχθανόταν κάθε τι δημόσιο και κοινωνικό. Είναι γνωστό ότι ο πυρήνας του προγράμματός της περιλαμβάνει μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων σε όλους τους τομείς του Κοινωνικού Κράτους. Από το ΕΣΥ και την Κοινωνική Ασφάλιση, έως την Παιδεία.
Είναι επίσης γνωστό ότι ο αντικοινωνικός χαρακτήρας της πολιτικής της δεν εξαντλείται εκεί. Κάθε φορά που αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας επιτίθεται με σφοδρότητα στα δικαιώματα των εργαζόμενων, ενώ ταυτόχρονα βάζει στο στόχαστρο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες σας θυμίζω η έκθεση Πισσαρίδη στοχοποιεί ως υπεύθυνες για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ως λύση τον «αφανισμό» τους.
Στον αντίποδα, η δική μας πολιτική πρόταση έχει στον πυρήνα της τα δικαιώματα των εργαζόμενων, των μικρομεσαίων, των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων. Το να επιδιώκεις λοιπόν δίκαιη ανάπτυξη, χωρίς αποκλεισμούς, δεν είναι λαϊκισμός. Είναι υπεύθυνη πολιτική πρόταση των προοδευτικών δυνάμεων στην υπηρεσία της κοινωνίας.
- Γιατί χαρακτηρίσατε «διπλωματική ήττα» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής;
Η χώρα έζησε το 2020 την πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας από την εποχή των Ιμίων. Έπειτα από τέσσερις μήνες παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από την Τουρκία και τρεις Συνόδους Κορυφής, ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν σε θέση να φέρει ένα αποτέλεσμα στοιχειωδώς επωφελές για τη χώρα, με κυρώσεις για την Τουρκία. Είναι σαφές ότι σε αυτό το αποτέλεσμα φτάσαμε μέσα από μια σειρά αστοχιών, αδράνειας, κακών επιλογών και αδυναμίας συγκρότησης συμμαχιών.