ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο

Στο Among Us, το διαδικτυακό συνεργατικό παιχνίδι που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο και έχει κάνει υποφερτές τις καραντίνες των νεότερων, ο σκοπός είναι οι παίκτες να εντοπίσουν τους απατεώνες ανάμεσά τους (δηλαδή, τους συμπαίκτες τους στους οποίους το παιχνίδι έχει, τυχαία, δώσει αυτόν τον ρόλο). Με σκηνικό ένα.. διαστημόπλοιο, τα μέλη του πληρώματος παλεύουν να ολοκληρώσουν διάφορες αποστολές και να γλιτώσουν από τους «impostors», οι οποίοι θέλουν να τους κάνουν σαμποτάζ ή να τους σκοτώσουν.
Αν σας θυμίζει κάτι, έχετε απόλυτο δίκιο, πρόκειται για την ψηφιακή εκδοχή του γνωστού παιχνιδιού «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο», με το οποίο τόσες και τόσες παρέες έχουν περάσει τόσες και τόσες βραδιές. Θυμίζει όμως λίγο και την πίστα-καζάνι, όπου έχουμε βρεθεί και βράζουμε όλοι μαζί με αφορμή τον κορωνοϊό.
Σκεφτείτε το: οι πολίτες-πλήρωμα έχουμε έναν κοινό στόχο, να ξεπεράσουμε αυτόν τον μεγάλο κίνδυνο, να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Εχουμε περάσει ήδη πολλές πίστες, όχι αλώβητοι δυστυχώς, έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ξεγελάσουμε τον εχθρό, να του κρυφτούμε μέχρι να αποδυναμωθεί και πλέον βρισκόμαστε κοντά στην απόλυτη νίκη. Ομάδα επιλέκτων έχει δημιουργήσει το υπερόπλο-εμβόλιο, το οποίο εγγυάται την απόλυτη κυριαρχία μας έναντι του κορωνοϊού. Ομως… φαίνεται ότι έχουμε άλλη μία πίστα να περάσουμε.
Μια φράξια του πληρώματος αποσπάται και επιχειρεί να υπονομεύσει τον συλλογικό αγώνα, αποδομώντας την ισχύ του υπερόπλου μας. Ποιος το έφτιαξε; Με τι είδους υλικά; Τι έχει να κερδίσει; Ποιος ξέρει ότι με την πρώτη χρήση δεν θα αναφλεγεί καίγοντάς μας ζωντανούς; Ποιος ξέρει τις παρενέργειές του; Οι αλλεργικοί, αλήθεια, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν με ασφάλεια; Ποιος ο ρόλος του Μπιλ του Γκέιτς; Οι «impostors» είναι μέσα μας.
Η πίστα αυτή έχει μία επιπλέον δυσκολία. Με βάση τους κανονισμούς του παιχνιδιού, απαγορεύεται να στραφούμε εναντίον μελών του πληρώματός μας. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε με τα γνωστά όπλα. Μόνη επιλογή ο διάλογος, τα επιχειρήματα. Να τους ταράξουμε στην επιστημονική πληροφορία, πριν να είναι πολύ αργά και ο εχθρός ανασκουμπωθεί. Τον Σεπτέμβριο του 2020, το 42% των Ελλήνων δήλωνε ότι δεν προτίθεται να κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19. Σήμερα, το 42% έχει γίνει 27,4% (διαΝΕΟσις). Σωπάτε, κερδίζουμε.

Λίνα Γιάνναρου / Kαθημερινή» (22.12.2020)