ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

H Κομισιόν έδωσε το «πράσινο φως» για το εμβόλιο της Pfizer


Πράσινο φως και από την Κομισιόν για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπή Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενεργοποιείται το πρόγραμμα διανομής του εμβολίου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τούδε και στο εξής τα κράτη - μέλη της ΕΕ αναλαμβάνουν.. την ευθύνη για τα προγράμματα παραλαβής των εμβολίων όσο και για τον εμβολιασμό των πολιτών.
Τα πρώτα προγράμματα εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσουν την 27η Δεκεμβρίου.
«Σήμερα προσθέτουμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε μια ευρωπαϊκή ιστορία επιτυχίας, διαθέτοντας το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID19 για τους Ευρωπαίους πολίτες. Περισσότερα εμβόλια θα έρθουν. Θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες της ΕΕ ταυτόχρονα, υπό τους ίδιους όρους» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Νωρίτερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είχε εγκρίνει το εμβόλιο. «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους» είχε δηλώσει η πρόεδρος της Κομισιόν και είχε υποσχεθεί σχετικη απόφαση «μέχρι το βράδυ»
Η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως».