ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

«Δεν αποδεικνύεται ότι η μετάλλαξη αυξάνει τη μεταδοτικότητα»

Τι λέει καθηγητής Πνευμονολογίας  Θ. Βασιλακόπουλος

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικης Θεραπειας, για τη μετάλλαξη του κορoνοϊού που παρατηρήθηκε στη Βρετανία. Οι όποιες παρατηρήσεις όπως είπε, έχουν γίνει μόνο από επιδημιολογικές.. συσχετίσεις χωρίς να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.
«Δεν υπάρχει εργαστηριακό πείραμα που να αποδεικνύει ότι ο ιος προκαλεί μεγαλύτερη μεταδοτικότητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη, παρατηρείται από τον Σεπτέμβριο και συζητείται για περισσότερο από έναν μήνα στα επιστημονικά forum.
Για το αν είναι πιο μεταδοτικός μεταξύ των παιδιών εξήγησε, μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6, πως αυτό οφείλεται σε μεγάλο μέρος στο ότι τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά στην καραντίνα. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν η μεγαλύτερη διασπορά στη σχολική κοινότητα.
Ανέφερε επίσης ότι το σύστημα στην Αγγλία έχει επενδύσει ιδιαιτέρως στην ιχνηλάτηση. Δηλαδή, στο να αναλύεται κάθε τύπος του ιου και η παραμικρή του λεπτομέρεια. Μιλώντας βέβαια, για την αναστολή πτήσεων από και προς τη Βρετανία που αποφάσισαν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, άφησε αιχμές ότι πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις, ενώ επισήμανε τις δηλώσεις κορυφαίου Γερμανού λοιμωξιολόγου που είπε πως όλος αυτός ο θόρυβος είναι υπερβολικός.