ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε για το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, αναγκάζεται να τοποθετηθεί σχετικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Λάρισας (EΔΩ).
Σε σχετικά ανακοίνωση αναφέρεται: Για τους επαγγελματίες.. δημοσιογράφους της Θεσσαλίας και όχι μόνο, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας υπήρξε πάντα ένας αξιόπιστος εταίρος. Τηρούσε τις συμβάσεις εργασίας των δημοσιογράφων κατά γράμμα, έδειξε σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις, δεν προκάλεσε ποτέ προβλήματα με την αμοιβή, την απασχόληση ή την ασφάλιση των δημοσιογράφων.
Μπροστά από τα μικρόφωνα του βρέθηκαν και βρίσκονται άξιοι συνάδελφοι, οι οποίοι τηρούσαν και τηρούν στο έπακρο τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Στην πολύχρονη διαδρομή του είναι χαρακτηριστικό ότι ουδέποτε εργαζόμενος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας δεν βρέθηκε ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων της Ένωσης μας, ούτε ποτέ προκλήθηκε αντίστοιχη συζήτηση.
Αντιθέτως οι συνάδελφοι που εργάστηκαν και εργάζονται στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, λειτούργησαν και λειτουργούν με υψηλό αίσθημα δημοσιογραφικού ήθους, τηρώντας στο απόλυτο τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες δεν ήταν πάντα ευνοϊκές για κάτι τέτοιο (Δεν αναφερόμαστε σε ραδιοφωνικούς παραγωγούς, που δεν είναι μέλη μας και κατά συνέπεια πειθαρχικά ελεγχόμενοι από εμάς).
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ακατανόητη τη διαρκή στοχοποίηση, τόσο του ραδιοφώνου ως μέσο, όσο και των συναδέλφων που εργάζονται σ’ αυτό. Θέλουμε να γίνει σαφές προς κάθε πλευρά, πως η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ευβοίας, με τα όργανα της, παρακολουθεί τη συμπεριφορά των συναδέλφων και παρεμβαίνει όταν διαπιστώνει πως δεν υπηρετείται σωστά το δημοσιογραφικό λειτούργημα.
Στην περίπτωση του Δημοτικού Ραδιοφώνου η πολύχρονη σιωπή των οργάνων και της ίδιας της Ένωσης μας δεν είναι τυχαία. Όπως θεωρούμε ότι δεν είναι τυχαίος και ο διαρκής θόρυβος το τελευταίο χρονικό διάστημα γύρω από το θέμα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.
Ωστόσο, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε ένα μέσο ενημέρωσης με την ιστορία και το κύρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας να μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών ή μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων ένθεν κακείθεν.
Όπως δεν το επέτρεψαν τόσα χρόνια οι εργαζόμενοι του, στο πλευρό των οποίων συντασσόμαστε για μια ακόμα φορά. Ελπίζουμε τελευταία…