ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

«Συγγενείς και φίλοι» (2)

Ο Χρήστος Ξανθάκης σχολιάζει όλα τα καυτά θέματα στο μιντιακό τοπίο.

* Λάβαμε μια επιστολή από τον Κώστα Ντελέζο, εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία λέει τα εξής:
«Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή δημιουργούνται (από άγνοια ή ηθελημένα;) λανθασμένες εντυπώσεις σε σχέση με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων του ΔΟΛ, έχω να παρατηρήσω τα εξής:..1) Κανένας από τα συγγενικά πρόσωπα της πρώην ιδιοκτησίας του ΔΟΛ δεν έμεινε μαζί με τους απλήρωτους επί μήνες εργαζόμενους των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ, τo in.gr και του ΒΗΜΑ FM, ως το τέλος του δράματος στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
2) Οι «συγγενείς και φίλοι» της πρώην ιδιοκτησίας του ΔΟΛ, πήδηξαν από το βυθιζόμενο καράβι πολύ πιο νωρίς, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να αυτο-απολυθούν «εγκαίρως» από τον ΔΟΛ, εισπράττοντας εξ ολοκλήρου τις παχυλές αποζημιώσεις τους…
3) Αυτό συνέβη τουλάχιστον έναν χρόνο πριν από την είσοδο του Ειδικού Διαχειριστή στον Οργανισμό. Δηλαδή, οι συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Ψυχάρη έπαιρναν τις αποζημιώσεις τους, την ώρα ακριβώς που οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ παρέμεναν επί μήνες απλήρωτοι, κρατώντας ζωντανό τον Οργανισμό! Αυτή είναι η αλήθεια και μόνον αυτή...»

* Επί των ανωτέρω έχω να παρατηρήσω ότι ξανακοίταξα την σχετική έκθεση των 1.700 σελίδων και βρήκα τα πρόσωπα στα οποία αναφέρομαι. Ονόματα δεν πρόκειται να γράψω γιατί δεν είμαι δημόσιος κατήγορος.
Όσο για τις απορίες τύπου «ηθελημένα;», θα ήθελα απλώς να ζητήσω λιγότερο άγχος. Δεν σας κυνηγάει κανείς. Ούτε καμιά.
Αυτά και ευχαριστώ.
*Και μιας και μιλάμε για τα «Νέα» να σημειώσω ότι η εταιρεία Barking Well του γνωστού από τις τηλεοπτικές παραγωγές και παρουσίες του Νίκου Κοκλώνη, απέκτησε το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΟΚ!» από τη «Δάφνη Επικοινωνίες» του Θοδωρή Κυριακού και θα το προσφέρει πλέον όχι μόνο του στα περίπτερα αλλά ως ένθετο της εφημερίδας κάθε Σάββατο. Και φυσικά αυτή την εβδομάδα, λόγω Χριστουγέννων που επηρεάζουν τις κυκλοφορίες, θα έχει «ΟΚ!» με τα «Νέα» την Παρασκευή.

- το κείμενο του Χρ. Ξανθάκη είναι από το newpost.gr