ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Τρεις χωροφύλακες νεκροί στη Γαλλία μετά από επέμβαση σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας


Τραγική κατάληψη είχε η προσπάθεια επέμβασης της αστυνομίας σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τη νύχτα της Τρίτης στην κεντρική Γαλλία. Τρεις χωροφύλακες σκοτώθηκαν κι ένας τέταρτος τραυματίστηκε όταν 48χρονος άνδρας, που κακοποιούσε τη σύζυγό του, άνοιξε πυρ εναντίον τους
Χωροφύλακες, που ειδοποιήθηκαν να μεταβούν σε σπίτι σε απομονωμένη περιοχή αφού η δύναμη έλαβε.. αναφορά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έγιναν στόχος πυρών καθώς προσπαθούσαν να διασώσουν τη σύζυγο του άνδρα, η οποία είχε βρει καταφύγιο στην οροφή κατοικίας κοντά στο χωριό Σεν Ζιστ, στην περιφέρεια Κλερμόν-Φεράν.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο άνδρας άνοιξε πυρ κατά των χωροφυλάκων τη στιγμή που εκείνοι προσέγγιζαν στο σπίτι. Ένας υπέκυψε στα τραύματά του, ο δεύτερος, με τραύμα στο πόδι, διακομίστηκε σε νοσοκομείο από πυροσβέστες.
Αφού έβαλε φωτιά στο σπίτι, αλλόφρων, ο άνδρας άνοιξε ξανά πυρ εναντίον των ατυνομικών που βρίσκονταν γύρω από το οίκημα, τραυματίζοντας θανάσιμα άλλους δύο, ενημέρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο η εισαγγελία της περιφέρειας Κλερμόν-Φεράν, η οποία διευκρίνισε ότι η γυναίκα διασώθηκε και είναι ασφαλής.
Οι χωροφύλακες που έχασαν τη ζωή τους είναι ο 21χρονος ταξίαρχος Αρνό Μαβέλ, ο 45χρονος υπολοχαγός Σιρίλ Μορέλ και ο 37χρονος επιλοχίας Ρεμί Ντιπουί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο διευκρίνισε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του τέταρτου χωροφύλακα που τραυματίστηκε. «Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (σ.σ. μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.
Ο δράστης εντοπίστηκε αργότερα νεκρός μέσα στο σπίτι. Ο θάνατός του εκτιμάται ότι προήλθε από αυτοκτονία. Ήταν γνωστός στις αρχές: είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.
- από efsyn.gr