ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Παπαχελάς κατά υπουργών και επιδημιολόγων για τα τηλεπρωϊνάδικα

Ευθείες βολές κατά κυβερνητικών στελεχών και επιδημιολόγων εξαπολύει ο διευθυντή της «Καθημερινής» μέσα από το άρθρο του στην εφημερίδα.  «Ενας υπουργός οφείλει να μιλήσει όταν έχει να ανακοινώσει κάτι επισήμως· όχι όταν κάνει εικασίες, δεν είναι αυτή η δουλειά του. Το ίδιο και οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι έχουν προφανώς μπερδέψει την κανονική.. δουλειά τους με τη συμμετοχή σε τηλεπρωινάδικα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Παπαχελάς στο κείμενό του. Βέβαια δεν ξέρουμε αν θα συμφωνήσουν μαζί του οι συνάδελφοί του στον ΣΚΑΪ οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ, επτά ημέρες την εβδομάδα, φιλοξενούν στα τηλεπρωινάδικα υπουργούς, υπουργίσκους και κάθε είδους επιστήμονες.
Ο Παπαχελάς στο άρθρο του συγκεκριμένα αναφέρει:
"Ας σταματήσει, επιτέλους, η φλυαρία
Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει τρόπος να επιβληθεί σιωπητήριο σε υπουργούς, επιδημιολόγους, υφυπουργούς και διάφορους άλλους. Προκαλούν τόση ζημιά!
Οι πολίτες είναι ζαλισμένοι και απελπισμένοι. Θέλουν καθαρές κουβέντες και οδηγίες. Τους εξοργίζει όταν ακούν έναν υπουργό να τους λέει «μπορεί να γίνει αυτό, μπορεί να γίνει και το άλλο». Ολοι καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ασύλληπτα ρευστή και ευμετάβλητη. Μεγάλες και οργανωμένες χώρες δυσκολεύονται να την αντιμετωπίσουν και κάνουν λάθη, πάνε μπρος-πίσω.
Οι πολίτες συγχωρούν τα σφάλματα· όχι όμως την αδικαιολόγητη φλυαρία και τις αναπόφευκτες αντιφάσεις που εμπεριέχει. Ενας υπουργός οφείλει να μιλήσει όταν έχει να ανακοινώσει κάτι επισήμως· όχι όταν κάνει εικασίες, δεν είναι αυτή η δουλειά του. Το ίδιο και οι επιδημιολόγοι, οι οποίοι έχουν προφανώς μπερδέψει την κανονική δουλειά τους με τη συμμετοχή σε τηλεπρωινάδικα."