ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

Γιατί έδιωξαν μουσικό παραγωγό από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας

«Η Αστυνομία του έκλεισε το μικρόφωνο». Αυτό γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφέροντας πως «έδιωξαν μουσικό παραγωγό από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας, επειδή άσκησε κριτική στην Ελληνική Αστυνομία και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».
O Κώστας Σταυριανός, συνεργάτης του σταθμού με διάφορους τρόπους.. εδώ και 15 χρόνια, βρέθηκε εκτός ραδιοσταθμού. Σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής αναφέρει: «Ο εν λόγω μουσικός παραγωγός ως εθελοντής συνεργάτης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Λάρισας ανέλαβε εδώ και έναν χρόνο εκπομπή με μουσικές επιλογές. Ο ίδιος επέλεξε να καταχραστεί της φιλοξενίας, μετατρέποντάς τη αυθαίρετα σε εκπομπή πολιτικού σχολιασμού και μάλιστα αξιοποιώντας το μικρόφωνο ενός δημόσιου μέσου, για έναν μονόλογο προβολής των προσωπικών του απόψεων για την Ελληνική Αστυνομία. Κατόπιν αυτών, από αυτή τη στιγμή, καταδικάζοντας την ενέργειά του, θέτουμε αυτόν εκτός του δυναμικού των συνεργατών του Δημοτικού Ραδιοφώνου».
- διαβάστε ΕΔΩ τι γράφει στην ΕφΣυν ο Δ. Κανελλόπουλος
***
Ανακοίνωση εξέδωσε για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του «για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να θέσει εκτός του Δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης, μουσικό παραγωγό ο οποίος εξέφρασε την άποψή του για θέματα της επικαιρότητας, διανθίζοντας με αυτή τραγούδια που είχαν ζητήσει ακροατές της εκπομπής του. Το γεγονός γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό για τη στάση της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, καθώς η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από αίτημα – εντολή της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας – μέλη της οποίας ενοχλήθηκαν από τα σχόλια του μουσικού παραγωγού. Αυτή η τακτική είναι μια απροκάλυπτη απόπειρα λογοκρισίας, ενώ η τακτική της δημοτικής αρχής είναι δυστυχώς μια απροκάλυπτη λογοκρισία, αντιστρόφως ανάλογη του αποδεδειγμένα δημοκρατικού φρονήματος της». Και ζητά «την αποκατάσταση του μουσικού παραγωγού που εκδιώχθηκε για τις απόψεις του».