ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Συσσίτια...

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την παραμονή των Χριστουγέννων επισκέφθηκε την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» και συμμετείχε στη διαδικασία διανομής του συσσιτίου. Κάτι παρόμοιο έκανε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που πηγε στο εστιατόριο «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι το οποίο καθημερινά μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. 
O δημοσιογράφος.. Γιάννης Αλμπάνης σχολιάζει σχετικά στο fb:
Μετά τη Σακελλαροπούλου και ο Μητσοτάκης "μοίρασε" σήμερα γεύματα σε απόρους στο Κερατσίνι, όπως μας πληροφορεί το ΑΠΕ. Αν ήταν κάποιος χριστιανός, θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι η φιλανθρωπία δεν πρέπει να επιδεικνύεται, αλλά να την κάνουμε με σεμνότητα και ταπεινότητα. 
Εγώ που δεν είμαι χριστιανός, θα περιοριστώ σε ένα πολιτικό σχόλιο. Το ότι την ημέρα των Χριστουγέννων τόσοι πολλοί συμπολίτες μας θα κάνουν "γιορτινό" τραπέζι στα συσσίτια δείχνει το πόσο βαθιά είναι η κρίση, πόσο εξοργιστική είναι η κοινωνική αδικία, αλλά και το πόσο πολύ έχει αποτύχει η κυβερνητική πολιτική στο να παράσχει στοιχειώδη προστασία στους οικονομικά αδύναμους. Το ότι μεγάλο μέρος των προνοιακών αναγκών καλύπτεται από πρωτοβουλίες πολιτών όπως ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στο Κερατσίνι που επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύει την αποτυχία της Πολιτείας να διασφαλίσει ακόμα και τα στοιχειώδη στους αποκλεισμένους. Οι πολίτες πράττουν από φιλότιμο αυτό που το κράτος θα έπρεπε να είχε κάνει από υποχρέωση.
Επομένως, τα συσσίτια που οργανώνουν πολίτες, συνιστούν εκφράσεις μιας διπλής αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι πρόβλημα ότι τόσοι πολλοί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό και είναι εξίσου πρόβλημα ότι αυτό το πιάτο δεν τους το παρέχουν οι κρατικές δομές. Στην ουσία, το συσσίτιο στον οποίο συμμετείχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον εκθέτει πολιτικά. Οι πολίτες κάνουν το καθήκον τους μάλιστα από το υστέρημά τους. Το δικό του καθήκον όμως ως πρωθυπουργός είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα είναι αναγκαία αυτά τα συσσίτια των πολιτών. Και δεν το διασφαλίζει.