ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ο Τσίπρας, το Pride και κάτι παιδιά που δεν γίνονται άντρες

Όταν η καφρίλα χάνει τις μάχες τη μία μετά απ’ την άλλη

Γράφει ο Χρήστος Ξανθάκης

Μισό λεπτό μαέστρο να κουρδίσει η ορχήστρα. Μισό λεπτό είπα, μισό λεπτό, άιντε πάμε, Λα τα μινόρια:
Ο Τσίπρας πρόδωσε το «ΟΧΙ» της 5ης Ιουλίου, ο Τσίπρας ψήφισε τρίτο Μνημόνιο και εξτρά μέτρα για την Αξιολόγηση, ο Τσίπρας κυβερνάει με κεντροδεξιά οικονομική πολιτική, ο Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, ο Τσίπρας έχει συνεταίρους του ΑΝΕΛ που είναι πιο έξαλλοι κι απ’ τον Άδωνι, ο Τσίπρας έδιωξε αυτό τον καλό άνθρωπο τον Λαφαζάνη, αυτή την πασιονάρια τη Ζωή κι αυτό το τεκνό τον Βαρουφάκη, ο Τσίπρας δεν θα μάθε ποτέ να μιλάει καλά αγγλικά. Και πάει λέγοντας.
Το βγάλαμε το άχτι μας παιδιά; Τα είπαμε, τα μιλήσαμε, που λέει και το άσμα; Τα χώσαμε;.. Σούπερ ντούπερ και μαγκιά και δόξα τω Γιαραμπή. Καθίστε τώρα να πάρετε μιαν αναπνοή, κάντε κι ένα τσιγαράκι (απλό, ηλεκτρονικό ή θρούμπι) και πείτε κι ένα «ευχαριστώ». Πείτε κι ένα «μπράβο» στον πρώτο πρωθυπουργό της Ελλάδας που έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “antivirus” της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσεξουαλικοί, Κουήρ και Ίντερσεξ) κοινότητας και ζήτησε από τα μέλη της να είναι υπερήφανα για αυτό που είναι. Παραμονή του Athens Pride, σε μια χειρονομία πιο συμβολική από ποτέ. Για όλα τα πλάσματα αυτού του κόσμου που τραβάνε κουπί, επειδή τους έτυχε βαρύς ο κλήρος της ερωτικής επιλογής. Και της ταυτότητας φύλλου βεβαίως, που μπαίνει σιγά σιγά κι αυτή στην εξίσωση. 
Και πάμε σε δυο σημεία απ’ τη συνέντευξη για να συνεννοούμαστε καλύτερα. Το πρώτο:
«Να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες γι' αυτό που είστε. Και να στέλνετε παντού, με επιμονή κι αποφασιστικότητα, το μήνυμα πως η αγάπη είναι αγάπη, ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη φυλετική καταγωγή, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις.»
Και το δεύτερο:
«Με το νομοσχέδιο αυτό, δίνουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, που δεν αισθάνονται άνετα με το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννησή τους, να προχωρήσουν σε διόρθωση φύλου, με ελαχιστοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών χωρίς καμία επιβεβλημένη ιατρική επέμβαση ή ψυχιατρική εξέταση.»
Αυτά είναι κυρίες και κύριοι, πιο απλά ούτε η Βέφα δεν θα τα ‘λεγε. Ένα κι ένα κάνουν δύο κι άσε τους χολερικούς να καταπίνουν το σάλιο τους. Όπως τo κατάπιαν κάτι πλάσματα παρφέ στα media, που βρίζανε τον Τσίπρα. Ότι ήταν τόσο αλητήριος δηλαδή, ώστε ούτε καν το Σύμφωνο Συμβίωσης δεν ψήφιζε. Και το είδανε ύστερα μπροστά στα ματάκια τους, αλλά δεν βγάλανε μιλιά γιατί η κονόμα δεν επιτρέπει επαίνους…
Επιτρέπεται όμως σε όλους και όλες εμάς να σκάμε πλατύ χαμόγελο και να αισθανόμαστε, για λίγο έστω, ευτυχείς. Γιατί προχωράει ο κόσμος μπροστά, με βηματάκια έστω, γιατί η χάνει η καφρίλα τις μάχες τη μία μετά απ’ την άλλη, γιατί η χαρά της ζωής αφήνει πίσω της τα φαντάσματα του θανάτου. Και γιατί κάτι παιδιά δεν θα γίνουν ποτέ άντρες, αλλά δεν χρειάζεται πλέον να κρύβονται και να φοβούνται και να ντρέπονται. Είναι εδώ και αύριο θα παρελάσουν με περηφάνια στους δρόμους της Αθήνας. Go Athens Pride, go!

Υ.Γ.: Είμαι σίγουρος ότι ο Μητσοτάκης που είναι προοδευτικός άνθρωπος, θα ήθελε να πει ακριβώς τα ίδια με τον Τσίπρα. Πώς όμως να στενοχωρήσει τον κύριο Αντιπρόεδρο;

- από το newpost.gr