ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Δίωξη για απάτη - ξέπλυμα σε εταιρεία του Μπόμπολα

Δίωξη για απάτη ύψους 50 εκατ. ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα από την εισαγγελία Διαφθοράς. Η υπόθεση που αφορά την κατασκευή αυτοκινητόδρομου στα Σκόπια, ερευνήθηκε από την εισαγγελία Διαφθοράς μετά από στοιχεία που συγκέντρωσε η OLAF (ευρωπαϊκή υπηρεσία καταπολέμησης απάτης) και όπως προέκυψε η απάτη στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια, Ζόραν Ζάεβ, για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η κατασκευαστική εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα..
Μάλιστα, η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ότι η υπόθεση κατασκευής του αυτοκινητόδρομο, ύψους 270.000.000 ευρώ, είναι μια μεγάλη υπόθεση διαφθοράς αφού η ελληνική εταιρεία, φέρεται, σύμφωνα με καταγγελίες να κέρδισε το έργο αν και η προσφορά της ήταν σημαντικά υψηλότερη (κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της.
Η κατασκευαστική εταιρεία, από την πλευρά της, έχει χαρακτηρίσει «αβάσιμα και αδικαιολόγητα» τα σχετικά δημοσιεύματα του σκοπιανού και διεθνούς Τύπου υποστηρίζοντας ότι «από την έναρξη του παραπάνω έργου όλες οι δραστηριότητες και όλες οι σχετικές οικονομικές συναλλαγές εκτελούνται σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συναλλαγή καλύπτεται από συμβάσεις και τιμολόγια, οι φόροι υπολογίζονται και πληρώνονται και τελικώς όλες οι πληρωμές γίνονται μέσω τραπεζικού συστήματος, όπως απαιτείται από τον νόμο».