ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δίωξη σε στελέχη του Μπόμπολα για τα δάνεια του Πήγασου

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος στελεχών του ομίλου Μπόμπολα και τριών τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια» της «ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ» , προχωρεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Την άσκηση των ποινικών διώξεων παρήγγειλε η οικονομική εισαγγελία μετά την  ολοκλήρωση της έρευνας που διενεργήθηκε προκειμένου να διακριβωθεί εάν είχαν δοθεί εγγυήσεις καθώς και εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει τα προηγούμενα χρόνια ο εκδοτικός όμιλος.
Σύμφωνα με την παραγγελία που βρίσκεται στα χέρια του προισταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίου προκειμένου να την χρεώσει για εκτέλεση, περισσότερα από είκοσι..
τραπεζικά στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, της AlphaBank και της Τράπεζας Πειραιώς που ήταν μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων και εισηγητές για τη χορήγηση των δανείων,είναι υπόλογα για το κακούργημα της απιστίας, από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ' εξακολούθηση.
Η οικονομική ζημιά  που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν κληθεί σε ανωμοτί εξηγήσεις, δηλαδή ως ύποπτοι τέλεσης των αδικημάτων στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης. για τα δάνεια που χορηγήθηκαν το 2006 και την περίοδο 2013-2014. (πηγή: kathimerini.gr)
Για ηθική αυτουργία στην απιστία θα κληθούν να λογοδοτήσουν ο Γιώργος Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της «ΠΗΓΑΣΟΣ».