ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Μπόμπολας: Πηγαίνετε στις τράπεζες να πληρωθείτε!

Συνεχίζουν την απεργία οι απλήρωτοι του Πήγασου

Ενταση επικράτησε στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στα Μέσα του Φώτη Μπόμπολα (Εθνος, Ημερησία, Goal news, σάιτ κλπ). Οι απλήρωτοι (επί εξάμηνο) εργαζόμενοι στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ΕΔΟΕΑΠ, αποφάσισαν τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Πέμπτη.
Μετά από αντεγκλήσεις και έντονους διαλόγους  τέθηκαν σε ψηφοφορία δύο πρότασεις: η μία για συνέχιση της απεργίας και η άλλη που ήθελε αναστολή των κινητοποίησεων με το επιχείρημα να μην απαξιωθούν οι τίτλοι του Πήγασου - κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που έγινε στον ΔΟΛ.
Η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της απεργίας μετά και την συνάντηση με τον εκδότη..
Φώτη Μπόμπολα από την οποία δεν προέκυψε κάποιο νεότερο στοιχείο που να απαντά στα ερωτήματα των εργαζομένων για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την πορεία του Ομίλου. Μάλιστα όπως γράφει ο harddog  η θέση της εργοδοσίας όπως διατυπώθηκε στη συνέλευση ήταν «πηγαίνετε στις τράπεζες», γιατί όπως είπαν από την πλευρά του Μπόμπολα λεφτά δεν υπάρχουν...
Οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή του αποφάσισαν την σύσταση εργασιακής επιτροπής προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των τραπεζών και τους αρμόδιους φορείς.
Η επόμενη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη όπου θα επανεξεταστούν τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

H ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ για απεργία στον Πηγασο μέχρι την Τρίτη: 
"Τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα ενημερωτικά Μέσα του «Πήγασου» από τις 06.00 του Σαββάτου 10 Ιουνίου έως τις 06.00 της Τρίτης 13 Ιουνίου 2017 , αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) –μαζί με την Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), την Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ)–  ύστερα από απόφαση των εργαζομένων.
Η απεργία των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών Τύπου, λιθογράφων και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOALnews», καθώς και στις ιστοσελίδες «ethnos.gr», «imerisia.gr» και «sentragoal.gr», «life.gr», «womenonly.gr», «elle.gr», «cinemag.gr» και «caranddriver.gr» και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου, κηρύσσεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων, από τον Ιανουάριο έως και το Μάιο του 2017, και την καταπάτηση κάθε συμφωνίας και δέσμευσης της εργοδοσίας για διευθέτηση του θέματος."