ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Πορτοσάλτε, Μητσός, Σκάι και ΝΕΑ άκρως... προφητικά

Τον ακούω τον Αρη τα πρωινά στο Σκάι 100.3 και τον απολαμβάνω, σας μιλάω ειλικρινά. Είναι τόσο αντιραδιοφωνικό αυτό που παρουσιάζει ώστε στο τέλος μου αρέσει. Είναι και οι εκφράσεις που χρησιμοποιεί για τον ΣΥΡΙΖΑ: συριζόπουλα, υποτελείς, τυχοδιωκτισμός, Εμβέρ Χότζα, ποταπό σημείο κ.ά. 
Σήμερα λοιπόν ζαλισμένος από την επιτυχία του Τζέρεμι Κόρμπιν, διάβαζε στον αέρα το άρθρο του Μιχάλη Μητσού από τα ΝΕΑ. «Κάθε πρωί τον διαβάζω», έλεγε. Η ανάλυση του Μιχάλη Μητσού ήταν για τις χθεσινές εκλογές.
Τι να κάνουμε κι εμείς, ανατρέξαμε σε ένα πιο παλιό άρθρο του Μητσού για τις βρετανικές εκλογές, όχι πολύ παλιό, από τις 19 Απριλίου. Ούτε δύο μήνες δηλαδή πριν. Και διαλέξαμε 5 απολαυστικά αποσπάσματα:..
1) Το Συντηρητικό Κόμμα περνά τους Εργατικούς 20 μονάδες και η Μέι νικά σε δημοτικότητα τον Κόρμπιν με 50-14. Με την έννοια αυτή ο αρχηγός των Εργατικών είναι ο μοιραίος άνθρωπος της Βρετανίας.
2) Εχει δίκιο λοιπόν το περιοδικό «GQ» που τον συνέκρινε με τον προπονητή της Αρσεναλ, τον Αρσέν Βενγκέρ, σημειώνοντας ότι και οι δύο είναι 67 ετών, ξεπερασμένοι, δογματικοί, τεμπέληδες και αποφασισμένοι να καταστρέψουν τον θεσμό που ανέλαβαν να διοικήσουν; (Σ.σ.: Τον Κόρμπιν εννοεί).
3) Εκτός απροόπτου,  έτσι, το Εργατικό Κόμμα θα καταβαραθρωθεί στις εκλογές του Ιουνίου και θα προχωρήσει σε νέα αλλαγή ηγεσίας, προτού συμπληρωθούν δύο χρόνια από την προηγούμενη. Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για έκπληξη.
4) Η εφημερίδα που κρατάτε έγραφε στις 14/9/2015, την επομένη της ανακοίνωσης της απροσδόκητης νίκης: «Πίσω στην έρημο οι Εργατικοί. Στα αριστερά και στο περιθώριο υπό νέα ηγεσία».
5) Ενας ηγέτης έντιμος αλλά ανεπαρκής, μαχητικός αλλά αιθεροβάμων, πεισματάρης αλλά βαθύτατα συγκεντρωτικός, εγκλώβισε το κόμμα του σε μια στείρα αντιπολίτευση, απομάκρυνε ή φίμωσε κάθε εκσυγχρονιστική φωνή και καταδίκασε τη Βρετανία σε ένα μέλλον εντός του νεοφιλελευθερισμού και εκτός της Ευρώπης. Την επόμενη φορά που θα ρωτηθεί για τη μεγαλύτερη αποτυχία του, θα δυσκολευτεί λιγότερο να απαντήσει.
Περιμένουμε εναγωνίως τον Αρη Πορτοσάλτε να μας διαβάζει κάθε πρωί στον αέρα του Σκάι 100.3 και άλλες, τόσο, εμβριθείς κι εύστοχες αναλύσεις. Για να ξέρουμε τι μας γίνεται.
Ο Μιχάλης Μητσός είναι καλός δημοσιογράφος. Ο φανατισμός όμως είναι κακός σύμβουλος.

Δ. Κανελλόπουλος (efsyn)