ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Να πέφτουν τα... «μισθά» στους συνταξιούχους του ΕΣΡ

Συγγνώμη γι' αυτό που θα σας πω αλλά πρόκειται για ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αληθινή παρωδία. Χωρίς απαραιτήτως να φταίνε τα μέλη του. Και δεν αναφέρομαι στις τηλεοπτικές άδειες και την κωλυσιεργία που δείχνει παραπάνω από ένα εξάμηνο τώρα (ορκίστηκε στις 28 Νοεμβρίου 2016). Αναφέρομαι στην αγωνία των μελών του ΕΣΡ να μην μπερδευτούν οι... συντάξεις τους με τους... μισθούς τους. Το θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι μισθοί που παίρνουν τα μέλη του ΕΣΡ είναι μικρότεροι από τις συντάξεις τους οπότε, όπως καταλαβαίνετε, δημιουργείται πρόβλημα. Το ζήτημα είναι υπαρκτό βέβαια και πρέπει να λυθεί, αυτό δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.
Είχαν προχωρήσει και σε ένα είδος λευκής απεργίας ματαιώνοντας τότε μία προγραμματισμένη.. συνεδρίαση. Το Φεβρουάριο μία τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, προέβλεπε την επέκταση καταβολής της ειδικής, κατ’ αποκοπή, μηνιαίας αποζημίωσης, στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε όλες τις συνταγματικά κατοχυρωμένες Ανεξάρτητες Αρχές.
Σήμερα λοιπόν το ΕΣΡ έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά ζητώντας τους ρητή εξαίρεση από το νόμο Κατρούγκαλου για τους συνταξιούχους του. Θέλουν δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, να καταργηθεί η τροπολογία και να μην εφαρμοστεί ο νέος ασφαλιστικός νόμος ειδικά για τα μέλη του ΕΣΡ.
Έχω αρχίσει να υποψιάζομαι πως στις περισσότερες από τις συνεδριάσεις τους πρέπει να μιλούν γι' αυτά βασικά, τα μισθολογικά τους. Και νόμιζα πως καθυστερούν για τις τηλεοπτικές άδειες επίτηδες, για πολιτικούς λόγους... Λέτε να μην είναι το ΕΣΡ στη γραμμή Μητσοτάκη όπως γράφουμε  στην έντυπη έκδοσή μας; not#
Δ. Κανελλόπουλος (efsyn.gr