ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

10+1 λόγοι για να μη με ψηφίσεις

Οι προεκλογικές εκστρατείες είναι γεμάτες από υποσχέσεις. Είναι γεμάτες από ικανούς υποψήφιους. Είναι γεμάτες από “ανεξάρτητους” υποψήφιους και “ανεξάρτητες” παρατάξεις.
Για τον κάθε υποψήφιο υπάρχουν χιλιάδες λόγοι, για τους οποίους πιστεύει ότι πρέπει να τον τιμήσουν οι συνάδελφοι του, οι ψηφοφόροι του ή οι “πελάτες” του.
Υπάρχουν όμως λόγοι για να μην με ψηφίσεις; Υπάρχουν και είναι σαφείς.
Μην με ψηφίσεις AN:
  1. Θεωρείς ότι μετά την εκλογή μου θα πανηγυρίζουν κομματικά γραφεία, κολλητοί της εκτελεστικής εξουσίας, παρατρεχάμενοι της όποιας εξουσίας.
  2. Θεωρείς ότι είμαι “αθώος” ακόμα κι αν έχω διοικήσει Ενώσεις και Οργανισμούς και.. ισχυρίζομαι ότι φταίνε οι αντίπαλοι μου, τα νεφελίμ, ο ανάδρομος Ερμής, το κακό το ριζικό, όλοι, εκτός από μένα.
  3. Σου στέλνω κάθε δεκάλεπτο e-mail ή SMS όπου κυριαρχεί η πανέμορφη φάτσα μου.
  4. Έχω παθολογική αγάπη στο μαύρο και ζητώ «μαύρο» στην ενημέρωση, «μαύρο» στη Δημόσια τηλεόραση, «μαύρο» στο διαδίκτυο και στα social media.
  5. Έχω έφεση στην αγιογραφία, κυρίως πολιτικών ανδρών, τους οποίους ποτέ δεν αντιμετωπίζω σαν πολιτικούς, αλλά σαν θεότητες.
  6. Βλέπω την κοινωνία να διαλύεται, να υφίσταται πολιτικές που την αφανίζουν κι εγώ ή σφυράω αδιάφορα ή θεωρώ ότι «πληρώνει για τις αμαρτίες της»
  7. Θεωρείς ότι είμαι κολλητός επιχειρηματιών, με τους οποίους κάνω ταξιδάκια, πίνω τα ποτάκια μου και γράφω μόνο για το μεγαλείο της επιχειρηματικότητάς τους
  8. Έχω ως βασικό χόμπι το να σπάω απεργίες και θεωρώ την απεργία «αναχρονισμό».
  9. Πληρώνομαι από καμιά δεκαριά πηγές (οι μισές αφανείς), την ώρα που οι μισοί συνάδελφοί μου είναι άνεργοι.
  10. Δεν μεταδίδω ειδήσεις, αλλά επειδή έχω δημιουργική φαντασία τις δημιουργώ.
Κι επειδή μπορεί να μην είναι αρκετοί αυτοί οι 10 λόγοι, άλλος ένας λόγος- bonus:
Μην με ψηφίσεις αν θεωρείς ότι η εκλογή μου έχει ως στόχο την προσωπική ανέλιξη και όχι τη συλλογική προσπάθεια.
Θα ρωτήσεις: «Δεν υπάρχουν λόγοι για να σε ψηφίσω;»
Προφανώς και υπάρχουν. Και είναι κυρίως ένας και για μένα και για οποιονδήποτε άλλον στο ψηφοδέλτιο των «Μαχόμενων Δημοσιογράφων». Αν δεν με βρίσκεις πουθενά σ’ αυτούς 10+1 λόγους.

Δημήτρης Σούλτας 
( υποψήφιος στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ με τους Μαχόμενους Δημοσιογράφους_
- από το μπλογκ της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας