ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Κατήγγειλαν και τα δάνεια της «Ναυτεμπορικής»!

Μετά τον ΔΟΛ και το συγκρότημα Μπόμπολα ήρθε η σειρά της “Ναυτεμπορικής”. Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως η Eurobank κατήγγειλλε τη δανειακή σύμβαση της εφημερίδας, απαιτώντας άμεσα το ανεξόφλητο ποσό των 6,5 εκατ. δανείων. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα επιδιώξει διαπραγματεύσεις με την τράπεζα για την εξεύρεση λύσης ικανοποιητικής και για τα δύο μέρη.
Κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο με δεδομένη τη στάση των τραπεζών οι οποίες έχουν εντολή από την τροϊκα να ξεμπερδεύουν γρήγορα με τα κόκκινα δάνεια και των ΜΜΕ.
Η κατάσταση για την εφημερίδα είναι πολύ δύσκολη, καθώς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πάλι καθυστερήσεις στις πληρωμές τη μισθοδοσίας. Η “Ναυτεμπορική” είδε τα έσοδα της να εξανεμίζονται μετά την παύση δημοσίευσης..   των ισολογισμών στον Τύπο, μια απόφαση κατ΄εντολή της τρόϊκας και του ελληνικού ΣΕΒ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι τράπεζες που τραβάνε την πρίζα στη λειτουργία των ΜΜΕ, φορτώνουν όλα τα δάνεια τους στους Έλληνες πολίτες.
Η ανακοίνωση της Ναυτεμπορικής:
"Η εταιρεία Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ-Π.ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΕ (στο εξής η «Εταιρεία») κατ’ εφαρμογήν των διατάξεων του Ν.3340/2005 της υπ’αριθμ.3/347/12.7.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η πιστώτρια τράπεζα EUROBANK ERGASIAS ΑΕ κατήγγειλε τη σύμβαση πίστωσης της Εταιρείας με ανοιχτό αλληλόχρεο λογαριασμό καθιστώντας το συνολικό οφειλόμενο ποσό 6.506.89982 ευρώ ληξιπρόθεσμο και απαιτητό καλώντας ταυτόχρονα την Εταιρεία όπως καταβάλει το συνολικό αυτό ποσό αμέσως. Η Εταιρεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με την πιστώτρια Τράπεζα να καταλήξει σε λύση ικανοποιητική και για τα δύο μέρη".
 
- από το mediatvnews