ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οργή Μαρινάκη για ΔΟΛ και αλλαγή σχεδιασμού

Γιατί άλλαξε γραμμή πλεύσης ο εφοπλιστής και ποιά τα πρόσωπα που θα κάνουν κουμάντο

Μετά τις πληροφορίες των zoornalistas ότι έχει δρομολογηθεί η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» (δείτε ΕΔΩ) αναδημοσιεύουμε από το enimerosi24 ρεπορτάζ για τα τεκταινόμενα στον ΔΟΛ και τις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη σχετικά με την τύχη των Μέσων που έχει πλέον στην κατοχή του ο εφοπλιστής.
Γράφει λοιπόν το enimerosi24:


Είχαμε αναφερθεί στις προθέσεις του Β. Μαρινάκη για τον ΔΟΛ. Ο εφοπλιστής είχε δεχθεί εισηγήσεις κατά τη διαδικασία κατάθεσης της πρότασης να αφήσει την κατάσταση ως έχει για κάποιο χρονικό διάστημα, δηλαδή να μην προχωρήσει σε αλλαγές στο δημοσιογραφικό τομέα του ΔΟΛ..
και να κρατήσει το status quo ως έχει στη Μιχαλακοπούλου και τον Πειραιά. Το ίδιο του ζήτησαν και τα διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ όταν τον συνάντησαν το ίδιο βράδυ που άνοιξαν οι προσφορές και ανακοινώθηκε ότι ο εφοπλιστής είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Ολοι οι συνομιλητές του πριν και μετά τη διαδικασία των προσφορών είχαν αποκομίσει την αίσθηση ότι ο Β.Μαρινάκης θα αποδεχθεί αυτές τις εισηγήσεις και από το ρεπορτάζ που κάναμε και εμείς αυτό προέκυπτε. Υπηρξε όμως ένας αστάθμητος παράγοντας που άλλαξε τα δεδομένα. Ποιός ήταν αυτός;
Συνεργάτες του εφοπλιστή επικοινώνησαν με το site και μας ανέφεραν τα εξής:
«Ο πρόεδρος είχε σειρά επαφών με συγκεκριμένο στέλεχος του ΔΟΛ πριν από την κατάθεση της πρότασης για να πάρει μια πρώτη εικόνα του τι συμβαίνει, αλλά και να ακούσει προτάσεις για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Στο ίδιο πλαίσιο δέχθηκε αμέσως μετά το άνοιγμα των προσφορών τους δύο διευθυντές των εφημερίδων (δείτε ΕΔΩ). Για να ακούσει τις απόψεις και προτάσεις τους.
Οι εισηγήσεις του στελέχους και των διευθυντών συνέκλιναν σε ένα σημείο. Στο ότι καλό θα ήταν για ένα κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν σε Ιλίσια και Πειραιά. Το στέλεχος του ΔΟΛ που μιλούσε με τον πρόεδρο από πριν είχε προτείνει το διάστημα αυτό να είναι περίπου 12 μήνες. Τα διευθυντικά στελέχη δεν έθεσαν χρονικό όριο, αλλά υπήρξε μια εισήγηση το διάστημα αυτό να είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους και μετά βλέπουμε.
Ο πρόεδρος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και το συγκεκριμένο αίτημα και φαινόταν ότι είχε αποφασίσει να το αποδεχθεί, όχι βέβαια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά σίγουρα για τους πρώτους μήνες της μετάβασης στη νέα εποχή του Οργανισμού. Ομως από την επομένη του ανοίγματος των προσφορών και για ευνόητους λόγους, για να μπορεί να υπάρξει ένας σχεδιασμός μέχρι να ολοκληρωθεί τυπικά η διαδικασία μεταβίβασης και να είναι έτοιμο το διάδοχο σχήμα να αναλάβει αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου, άρχισαν να έρχονται κάποια στοιχεία για την κατάσταση στον Οργανισμό. Πάθαμε πλάκα! Ακόμη και στο τέλος που η κατάσταση στον ΔΟΛ ήταν αυτή που ήταν, υπήρχαν ένα σωρό αργομισθίες, υψηλότατες αμοιβές για μηδαμινή παραγωγή εργασίας, ανισορροπίες στο προσωπικό με κάποιους να πρέπει να κλείνουν τρύπες από εδώ και από εκεί και κάποιους να είναι βολεμένοι σε προνομιακές θέσεις κλπ κλπ.
Ο πρόεδρος οργίστηκε και έδωσε εντολή να αλλάξει ο σχεδιασμός και να εκπονηθεί αμέσως ένα πλάνο αναδιοργάνωσης που θα αφορά το προσωπικό του ΔΟΛ και του ομίλου στον Πειραιά και στο διοικητικό και δημοσιογραφικό τομέα. Εξετάζουμε ακόμη τα στοιχεία που έρχονται για να ολοκληρώσουμε την εικόνα και να δούμε τι ακριβώς θα γίνει.
Πάντως η απόφαση του προέδρου είναι το προσωπικό του ομίλου στον Πειραιά που προέρχεται από τον ΔΟΛ να αξιοποιηθεί άμεσα όπου κριθεί απαραίτητο.
Δεν θα επιστρέψουν όλοι στις θέσεις που είχαν, όπως γράψατε, αλλά θα πάνε κάπου αναλόγως των αναγκών που θα προκύψουν. Μπορεί κάποιος που εργαζόταν στα ΝΕΑ να πάει να καλύψει κάποιο κενό στο ΒΗΜΑ και τούμπαλιν ή να παίζει μπάλα και στα δύο, ενώ υπάρχουν και ζητήματα που προκύπτουν με τα περιοδικά, το ραδιόφωνο και τα sites. Θα παίξει ρόλο φυσικά και το νέο στελεχιακό δυναμικό που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης και τι εισηγήσεις θα κάνουν».
Από τη συζήτηση που είχαμε με τους συνεργάτες του Β. Μαρινάκη μάθαμε και ποιοί είναι εκείνοι που θα αναλάβουν σε πρώτη φάση αυτήν την αναδιοργάνωση. Επιτελικό ρόλο θα έχει ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του ομίλου στον Πειραιά Γ. Δήμας και τη συνολική εποπτεία θα έχει η Εύη Κουτσαυτάκη.