ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Απολύσεις στην εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη

Πολύ γρήγορα χάνει την αξιοπιστία της η κυριακάτικη εφημερίδα του Κώστα Βαξεβάνη «Documento». Στις διάφορες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα για τις... οδηγίες που δίνονται στο πως να γράφονται τα ρεπορτάζ και τι ακριβώς πρέπει να γράφεται, προστίθενται τώρα και οι απολύσεις.
Τέσσερις, όπως μάθαμε, για αυτό τον μήνα. Κι άλλες δυο που είχαν γίνει πρόσφατα. Συνολικά απολύθηκαν από την εφημερίδα έξι δημοσιογράφοι. Αρχικά απολύθηκαν η Νάντια Βασιλειάδου που κάλυπτε το υπουργείο Εσωτερικών και ακολούθησε ο Νίκος Λουπάκης. Τα επιχειρήματα ότι γίνεται αναδιάρθρωση στην εφημερίδα μετά την αποχώρηση.. του Καλογρίτσα δεν έπεισαν τους δημοσιογράφους.
Ο λόγος είναι απλός. Στο Documento τηρείται με ευλάβεια η γραμμή στήριξης συγκεκριμένων στελεχών του κυβερνητικού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Δίνονται παραγγελίες για ρεπορτάζ υπέρ ή εναντίον συγκεκριμένων προσώπων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τάσος Θεοδωρόπουλος που αποχώρησε από το Documento έγραψε στη σελίδα του στο face book για κάποιους που «χτυπάνε χέρια στο τραπέζι, ρουφιανεύουν και δίνουν οδηγίες για το τι και πως θα το γράψω»....
Τον Μάιο η διοίκηση της εφημερίδας απέλυσε άλλους τέσσερις δημοσιογράφους. Τον Παύλο Μεθενίτη που ήταν αρμόδιος για τα media με επιχείρημα πως δεν ενημέρωσε ότι θα εργαστεί και σε ραδιοφωνικό σταθμό, τη Μαρία Μυστακίδου, συντάκτρια από το site της εφημερίδας, τον Θανάση Κανιάρη από το οικονομικό ρεπορτάζ και τον πολιτικό συντάκτη Γεράσιμο Λιβιτσάνο.

- πηγή: Βαθύ Κόκκινο